İstanbul merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu: 32 gözaltı

FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına ilişkin gerçekleştirilen operasyonda aralarında hücre sorumluları ve muvazzaf askerlerin de bulunduğu 32 şüpheli gözaltına alındı.

YAŞAM 01.09.2021, 08:15 01.09.2021, 13:58
İstanbul merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu: 32 gözaltı

Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek, örgüt üyelerinin sık sık başvurduğu ankesörlü telefon hatları yoluyla iletişime geçen yeni bazı şüpheliler belirledi.

TSK’da FETÖ operasyonu, 32 gözaltı

Ankesörlü telefon hatları üzerinden, örgütün “mahrem imam” olarak isimlendirdiği hücre sorumluları ile görüştüklerine yönelik tespitler yapılan ve bir bölümü hakkında örgüt ile iltisaklı olduklarına ilişkin ifadelerin bulunduğu 12 ihraç asker, 16’sı aktif astsubay, 7’si aktif subay olmak üzere 23 asker, öğrenci, vergi müfettişi ve doktorun da bulunduğu 40 şüphelinin yakalanması amacıyla operasyon başlatıldı.

İstanbul merkezli 12 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlar sonucunda şu ana kadar 32 FETÖ/PDY mensubu yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi.

Emniyetteki işlemler sürüyor

Operasyon çerçevesinde 1 şüphelinin Kovid-19 sebebiyle karantinada olduğu belirtilirken, 7 firari şüphelinin yakalanması amacıyla operasyonların devam ettiği bildirildi.

Öte yandan gözaltına alınan zanlıların, emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Ankesörlü telefon soruşturmalarında belirlenen iletişim kayıtları, 15 Temmuz darbeye teşebbüs suçu dolayısıyla  mahkum edilen FETÖ mensubu askerlerin birbirleri ile bağlantılarını ve uzun süredir yaptıkları darbe hazırlıklarını ortaya çıkaran en somut kanıtlardan biri olarak biliniyor.

Yorumlar (0)