50 milyon TL'lik altın operasyonu: 20'den fazla gözaltı

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen ‘altın’ operasyonunda yetkisiz basılan ve piyasa değeri 50 milyon TL’yi bulan 10 bin altına el konulurken, operasyon kapsamında 24 şüpheli gözaltına alındı. 

YAŞAM 01.09.2021, 08:40
50 milyon TL'lik altın operasyonu: 20'den fazla gözaltı

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, basım yetkisi yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde yer alan ve Cumhuriyet döneminden beri resmi bir şekilde basımı durdurulan Ata lirası, Hamit altını ve Reşat altını olarak adlandırılan altınları izinsiz bir şekilde üretip piyasaya süren suç örgütüne ilişkin çalışma başlatıldı.

6 ilde eş zamanlı altın operasyonu

İstanbul, Kayseri, Kütahya, Konya, K. Maraş ve Tekirdağ’da bulunduğu belirlenen 29 şüpheliye ilişkin operasyonda 55 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirildi.

Şafak vakti düzenlenen baskınlarda 24 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan altınların değeri 50 milyon TL

Baskın yapılan adreslerde gerçekleştirilen aramalarda, piyasa değerinin 50 milyon TL olduğu belirtilen 10 bin adet Hamit altını, Reşat altını ve Ata lirası bulundu. İzinsiz bir şekilde basılan altınların saflık oranlarının tespit edilmesi ve sahte olup olmadığına ilişkin incelemelerin devam ettiği açıklandı.

Yorumlar (0)