İngiltere'den Nepal'e yürüyen gezgin İstanbul'da

72 yaşındaki İngiliz yazar, gezgin ve maraton koşucusu Rosie Swale Pope, çocuklara yardım için İngiltere'den Nepal'e doğru çıktığı yolculuğunu, rotası üzerindeki İstanbul'da mola vererek sürdürüyor.

YAŞAM 03.12.2019, 15:50
İngiltere'den Nepal'e yürüyen gezgin İstanbul'da

72 yaşındaki gezgin, eşyalarını vücuduna bağlayarak çektiği mini karavanıyla iki gün önce akşam İstanbul'a vardı.

Ataköy'deki Sinan Erdem Spor salonu karşısında Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin sorularını cevaplayan Pope, Türkiye'de bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, Türk insanlarını tanıdığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'ye ulaşmak için 12 ülke geçtiğini de söyleyen Pope, bir hafta mola verdikten sonra Gürcistan'a gideceğini belirtti.

Kimi zaman yeşillik alanlarda kimi zamansa benzin istasyonlarında mola verdiğini anlatan Pope şöyle devam etti:

"72 yaşındayım. Çok genç olduğumu düşünüyorum. Bu yolculuğu yapmaktan çok gururluyum. Bunu yapacağıma inanıyorum. Sadece inanmak yeterli bunun için. İki yıl önce eşimi kaybettim. Benim eşim Nepal'e gitmeyi çok istedi, fakat gidemedi. Nepal'de depremden dolayı insanlar öldü. Evler yıkıldı. Oradaki yetişkinlere ve oradaki çocuklara yardım için oraya gidiyorum. Eşim gidemediği için ben oraya gitmek istiyorum. Yolum inanılmaz güzel. Fantastik ve güzel insanlarla karşılaşıyorum. Kırmızı bir arabayla yolculuk yapıyorum ama sadece arabayla değil; bazen gittiğim ülkelerde arabamı bırakıyorum." 

Türklerden yardımsever olmayı öğrendim

Yürürken insanlarla iletişim kurduğunu söyleyen gezgin Pope, "Türkiye çok güzel. Maşallah Türkiye. Türk insanlarından yardımsever olmayı öğrendim. Türk insanları çok yardımsever. Bütün dünyada yardım derneklerinin artması gerekiyor. Bütün dünyadaki insanlar sevilmeli. Sağlık hizmetleri ve eğitim almalı. Bu doğal bir hak." ifadelerini kullandı. 

"Soğuk havalara nasıl dayanacaksınız? Bu mini karavan sizi koruyacak mı?" sorusu üzerine ise 72 yaşındaki gezgin Pope, çok güçlü bir kadın olduğunu vurgulayarak, "Çantamda ve bagajımda battaniyelerim var. Aynı zamanda Türk çayı var. Türk çayını çok seviyorum." dedi.

Rosie Swale Pope, günde yaklaşık 20 kilometre yol yürüyor.

Yorumlar (0)