Herkes güzellik merkezi açmak istiyor

İSMEK'in açtığı güzellik ve saç bakım kurslarına vatandaşlardan yoğun ilgi var. Sektör değiştirenler ve kendi iş yerini açmak isteyenler kursa akın ediyor.

YAŞAM 09.12.2019, 11:43
Herkes güzellik merkezi açmak istiyor

Türkiye'de güzellik ve kişisel bakım sektöründeki büyüme İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nın (İSMEK) Bakırköy'de bulunan Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Okulu'na olan rağbeti de arttırdı.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, sektör değiştirenlerin ve kendi iş yerini açmak isteyen kadınların akın ettiği bu merkezlere 2019-2020 eğitim dönemi için 7 bin 276 kişi başvurdu. Eğitim sonunda başarılı olanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alıyor ve isteyen bu sertifikayla kendi iş yerini açabiliyor.

Eğitim için Türkiye'ye geliyorlar

Yurt dışında bu sektör için verilen kurs maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle yalnızca bu eğitim için Türkiye'ye gelen de var hemşireliği bırakıp güzellik uzmanı olmayı hedefleyenler de.

Farklı sektörlerden katılımcılar var

Güzellik okuluna gelen kursiyerlerin genel olarak mali müşavir, bankacı, muhasebeci, sağlıkçı olduğunu ifade eden Saç Bakım ve Manikür Pedikür Teknikleri Uzmanı Vildan Uzunali şunları kaydetti: 

“Buradaki eğitimle direkt iş hayatına girebiliyorlar. İran'dan buraya gelip kesim derslerine katılmak isteyenler oluyor. Rusya'dan gelen çok kursiyerimiz var. Ruslar daha çok protez tırnak programlarına katılıyor."

Bakırköy Güzellik Okulu'ndaki manikür ve pedikür programına katılan Sevinç Filiz, 12 sene hemşirelik yapıp bıraktığını belirtirken en büyük hayalinin kendi güzellik merkezini açmak olduğunu söyledi. Hemşireliği bırakarak cilt bakımı ve epilasyon programına katılan Kübra Karademir'in hayali de aynı. 

Semra Abacı ise kursa başladıktan sonra kuaför masrafından kurtulduğunun altını çizerek "Yıllarca kuaförlere yüksek ücretler ödedim. Burada artık fönden tutun saça dair her şeyi neredeyse öğrendim. Kendi saçımı şimdi kendim yapabiliyorum.” diye konuştu.

ABD'den bile kursiyer var

Bakırköy'de bulunan Güzellik Okulu'nun kursiyerlerinden biri de 3 çocuk annesi Seyhan Cays. ABD'de kendi güzellik salonunu açmak isteyen ve bunun için Türkiye'ye gelen Cays, "ABD'de 8 ay süren saç eğitiminin bedeli 18 bin dolar. Para verip başka yerlere de gittim ama en iyi İSMEK'te öğrendim. Çocuklarım ABD'de. Ben de eğitimleri tamamlayıp sertifikamı alıp geri döneceğim. Orada kendi iş yerimi açmak istiyorum." dedi.

Yorumlar (0)