Hafta sonu hangi bölgelerde yağış var? Meteoroloji açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 16 Nisan Cumartesi ve 17 Nisan Pazar gününe ait hava durumu tahmin verileri paylaşıldı. 

YAŞAM 16.04.2022, 09:25
Hafta sonu hangi bölgelerde yağış var? Meteoroloji açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgileri göre, Türkiye’nin kuzeydoğu bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hafta sonu bekliyor. Tokat ve Artvin çevreleri ile Sivas’ın bir bölümünde ise yağışlar etkili olacak. Yapılan açıklamada, hafta sonunda yağışlı havanın beklendiği bir diğer bölge ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları olarak paylaşıldı. 

Çığ riski bulunan bölgelere uyarı mesajı

Bu bölgeler dışında, Türkiye’nin genelinde az bulutlu bir hava bekleniyor. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dikkat çekici bir başka uyarı yapılarak, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da çığ riskinin bulunduğunu vurgulandı. Buna göre, Karadeniz’in iç ve yüksek bölgeleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli alanlarında çığ görülebileceği aktarılarak, vatandaşların bu konuda tedbirli ve dikkatli olması gerektiği belirtildi. İç ve doğu bölümlerde ise günün ilerleyen saatlerinde buzlanma ve don olayları görülebilir. Bunun yanı sıra olası yoğun sis tabakasına karşı da vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. 

Yorumlar (0)