Gerçek 'Robin Hood' ortaya çıktı!

Türkiye'de özellikle gecekondu bölgesinde yoksul ailelerin borçlarını kapatarak ve çok sayıda yardımda bulunarak Türkiye gündemine oturan "Robin Hood", iş insanı Erdoğan Uludağ çıktı. Haluk Levent bir süre Erdoğan Uludağ'ı saklı tutmak için "O değil" açıklaması yapmıştı. Ancak işler karışmaya başlayınca Erdoğan Uludağ "Robin Hood benim" demek zorunda kaldı.

YAŞAM 15.02.2020, 09:59
Gerçek 'Robin Hood' ortaya çıktı!

Türkiye 2019 yılından bu yana gizemli bir hayırseveri konuşuyor. İstanbul'da Hasköy, Şahintepesi ve Tuzla Mimar Sinan mahallelerindeki gecekondularda oturan dar gelirli ailelere içerisinde 1000 lira bulunan zarfları dağıtan yardımsever için "Robin Hood" ismi kullanılmıştı.


 
Kimliğini gizleyen ve çoğu zaman çalışanları aracılığıyla yardım dağıtan gizemli kişinin kim olduğu aylarca merak edildi. Tüm bu meraka rağmen "Robin Hood" kimliğini gizlemeye ve yardımları sürdürmeye devam etti.

Öyleki, İstanbul ve çevresinde çok sayıda bölgede ortaya çıkan gizemli yardımsever, birçok mahallelinin aylardır ödeyemediği bakkal borcunu üst üste kapatınca gündemden hiç düşmedi, merak daha da arttı.

İstanbul dışında Kocaeli ve Trabzon'da da ortaya çıkan "Robin Hood"un kim olduğu tartışmaları sürerken, bu kişinin iş insanı Erdoğan Uludağ olduğu ileri sürülmüştü.

Haluk Levent ise bir süre iş insanı Erdoğan Uludağ'ı saklı tutmak için "Robin Hood, Erdoğan Uludağ değil" açıklaması yapmıştı. Fakat işler sarpa sarınca Erdoğan Uludağ çıktı ve "Robin Hood benim" demek zorunda kaldı.

Haluk Levent "Artık açıkla" demiş!

Aynı zamanda Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneğinin de üyesi olan iş insanı Erdoğan Uludağ, ünlü sanatçı Haluk Levent'in "Artık açıkla. Zor durumda kalıyoruz" demesiyle Türkiye'nin merakını gidermek zorunda kaldı.

Yapılan yardımların örnek alınması için ismini açıkladığını söyleyen iş insanı Erdoğan Uludağ, İstanbul'da tekstil sektöründe faaliyet gösteriyor. 

Borç defterlerindeki hesaplarını kapattığı bakkallarla, borçlarını ödediği ailelerin kendisini gerçek ismiyle tanımadığını söyleyen Erdoğan Uludağ, sanatçı Haluk Levent ile konuştuktan sonra ismini açıklamaya karar verdiğini söylüyor.

"Başka Robin Hood'lar da var"

Deutsche Welle (DW) Türkçe'ye konuşan Erdoğan Uludağ, şunları kaydetti:

"Yaptığım yardımlar iki yıl öncesine kadar bende saklıydı. Fakat Haluk Levent ile tanıştıktan sonra kendisi bana 'Bir dakika bu böyle olmaz. Sen bunu saklarsan insanlar seni örnek alamaz. Gençler seni rol modeli alamazlar' dedi. Şu ana kadar ne kadar yardımda bulunduğumu bilmiyorum. Hiç hesap etmedim. Hesabını da tutmadım. Yardımları o an yapıyorum. Hiç planlamıyorum. Ama başka Robin Hood'ların da olduğunu biliyorum. Benim ödemesini yapmadığım bazı bakkal defterlerinin de ödendiğini öğrendim."

Yorumlar (0)