Gaziantep'te yağış rekoru: 4 binden fazla personel teyakkuzda

Gaziantep'te gece saatlerinde etkili olan sağanak yağışlar, ekipleri alarma geçirdi. Kentte görevlendirilen 4 binden fazla personel, mahsur kalan 45 kişiyi kurtardı. Edinilen bilgilere göre 24 saat içinde kent merkezine metrekare başına düşen yağış miktarının 91,5 milimetre olduğu kaydedildi.

YAŞAM 18.03.2023, 16:32 20.03.2023, 09:22 Hakan Öksüz
Gaziantep'te yağış rekoru: 4 binden fazla personel teyakkuzda

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte dün etkisini gösteren kuvvetli sağanak yağışlar hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Sağanak yağış ile birlikte dolunun da etkisini gösterdiğini hatırlatan Gül, 24 saat içinde kent merkezinde metrekare başına düşen yağış miktarının 91,5 milimetre olduğunu belirtti. 

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yağışların ardından seferber olduğunu vurgulayan Gaziantep Valisi Davut Gül, vatandaşlara uyarıda bulundu. Yağışların devam etmesinin beklendiğini ifade eden Vali Gül, vatandaşların tedbirli olması gerektiğini bildirdi. 

En az 4 bin personel sahada

Kentte etkili olması beklenen yağışlarla ilgili bir uyarı da Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden geldi. Gece etkili olan kuvvetli yağışların ardından en az 4 bin personelin seferber edildiği kaydedildi. Bu ekiplerin Gaziantep genelinde yürütülen su tahliyesi ve arama kurtarma operasyonlarına katıldığı belirtildi. 

Şimdiye kadar 45 kişi kurtarıldı

Aktarılan bilgilere göre Gaziantep genelinde yürütülen çalışmalarda ev, araç ve otoparklarda mahsur kalan 45 kişi kurtarıldı. Sağanakların ardından kapanan yolları açan fen işleri ekipleri, olası su baskınlarını engellemeye çalışıyor. 

Belediye Başkanı Fatma Şahin: "Personel sayımızı artırıyoruz"

Belediye Başkanı Fatma Şahin, kent genelinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından kurumsal kapasitelerini her geçen gün güçlendirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Hangi yanlarımızın zayıf olduğunu belirleyerek güçlendirme çalışmaları yapmak zorundayız. Olası afetlere karşı ekipman temini yapmak hayati öneme sahip. Bundan dolayı yeni ekipmanlar alarak envanterimizi zenginleştiriyoruz. Personel sayımızı aralıklı olarak artırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)