Gaziantep nohut dürümünü de tescilledi

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından, Gaziantep'e özgü günlük tüketilen acılı ve sade olarak yapılan nohut dürümü tescillendi.

YAŞAM 21.01.2021, 14:45 22.01.2021, 12:36 Hanife
Gaziantep nohut dürümünü de tescilledi

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Gastronomi dalında “Yaratıcı Şehirler Ağı”nda bulunan Gaziantep'e özgü geleneksel acılı ve sade yapılan nohut dürümü, Türk Patent ve Marka Kurumu (TPE) tarafından tescillendi.



Nohutlar kemik suyu ile pişiriliyor

Son dönemlerde popülerliği artan nohut dürümü; kemik suyunda pişirilen nohutların acı toz biber ve çeşitli baharatların birleşimiyle oluşan bir lezzet. Pide ekmeğin arasına konularak, dürüm şeklinde satılıyor.



“Önce önyargı ile yaklaşılıyor”

Kentteki dürümcülerden üçüncü kuşak işletmeciliğini yapan Ahmet Kesen, vatandaşların yemeden önce ön yargı ile yaklaştıkları ancak yedikten sonra vazgeçemediklerini belirterek dürümün tescillenmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.



Kesen, tescillenen nohut dürümünün daha çok sevilmesi için çalıştıklarını belirterek, yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerden de nohut dürümüne talep olduğunu söyledi.



İlk duyulduğunda 'nohut dürümü mü olur?' diye düşünen vatandaşların, tattıktan sonra vazgeçemedikleri, sürekli tercih ettikleri bir lezzet olduğunu dile getiren Kesen, geçen yıl şehre gelen turistlerin bu yıl da geldiğini ve yine gelip kendilerinden nohut dürümü yemek istediklerini belirtti.



  “Nohut dürümünün hazırlanışı meşakkatli”

Turistlerin kebabı, baklavayı yiyip nohut dürümünü yemeyi unutmamalarından mutluluk duyduklarını ifade eden Kesen,  nohut dürümünün hazırlanışının çok meşakkatli olduğunu, ancak yoğun uğraşın ardından elde edilen lezzetin insanları hoşnut etmesiyle yorgunluklarını unuttuklarını söyledi.

Yorumlar (0)