Fotoğrafları silmek için telefonu aldı, 4 sene hapse mahkum edildi 

Bursa’daki bir gasp davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay, bir erkeğin, fotoğrafları silmek amacıyla sevgilisinin telefonunu zorla alması eyleminin “nitelikli yağma suçu” oluşturduğuna hükmetti. 

YAŞAM 20.06.2021, 11:22 21.06.2021, 10:50
Fotoğrafları silmek için telefonu aldı, 4 sene hapse mahkum edildi 

Bursa’da meydana gelen bir olay, “Yok artık” dedirtti. Karacabey ilçesinde meydana gelen olayda bir erkeğin, evli bir kadınla ilişki yaşadığı ve sonrasında ayrıldıkları ortaya çıktı. Erkek, ayrıldıktan sonra başka bir kadınla görüşmeye başladı. Bunu gören eski sevgilisi ise intikam almak amacıyla yola çıktı. 

Erkeğin birlikte olduğu genç kadına ulaşan eski sevgili, ilişkisine dair fotoğraflarının olduğunu ve erkeğin geri dönmemesi halinde bu fotoğrafları göstereceğini belirtti. Bunun üzerine erkek, evli olan kadınla buluşmayı teklif etti. 



Fotoğraflarının silinmesini istedi, olmayınca hiddete kapıldı 

Eski sevgilisiyle buluşan erkek, fotoğrafları silmesini istedi. Silmeyen kadının kafasına ise anahtarlıkla vurarak elindeki telefonu alıp kaçtı. Yaralı kadın, polisi arayarak durumu anlattı. Kısa sürede yakalanan erkek hakkında “nitelikli yağma” suçundan dava açıldı. Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık, 4 sene 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Yargıtay Genel Kurulu, temyize itiraz etti 

Temyize gidilen davada Yargıtay Genel Kurulu devreye girdi. Bir türlü anlaşma sağlanamayan anlaşmada defalarca farklı karar verilmesine karşın son karar ise şu şekilde oldu: “Yaşadığımız çağda cep telefonu, birer bilgisayar özelinde olup, bunun üzerinden bilgiye ulaşma, bilgiyi değiştirmek, bundan yararlanmak ya da bunu yok etmek kasıtlı bir durumdur. Yaşanılan somut olayda ise telefondaki fotoğrafların silinmek amacıyla alınması, kasıttan ileri gelmektedir ve bu sebeple ‘nitelikli yağma’ suçunu oluşturur. Bu sebeple onanan ceza hakkındaki itirazın reddine karar verilmiştir.” 

Yorumlar (0)