Filyasyon ekipleri kar kış dinlemiyor!

Koronavirüs ile mücadelede önemli bir yere sahip olan filyasyon ekipleri, Trabzon'un yükseklerinde kar kış dinlemeden görev yürütüyor. 

YAŞAM 26.12.2020, 12:20 26.12.2020, 17:22
Filyasyon ekipleri kar kış dinlemiyor!

Doğu Karadeniz'de kar yağışı aralıklı olarak etkisini gösterdi. Bu nedenle Trabzon'da bulunan ilçelerden bazılarında yüksek yerlerin beyaz örtüyle kaplandığı görüldü. 

Koronavirüs ile mücadelede önemli bir yere sahip olan filyasyon ekipleri, kar yağışı sebebiyle ulaşım sıkıntısı yaşanan yerlere UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma) araçları sayesinde gidebiliyor.

Söz konusu ekipler, koronavirüs hastalarının iyileşmesini sağlamak ve koronavirüs temaslılarını tespit ederek pandeminin kontrol altında tutulmasını sağlamak için başarılı bir şekilde faaliyet gösteriyor. 

Konuya ilişkin paylaşım Trabzon Sağlık Müdürlüğünden geldi. Paylaşımda, olumsuz hava koşullarına rağmen filyasyon ekiplerinin koronavirüs ile mücadeleyi sürdürdüğü ifade edildi. 

Gereksinim duyulması halinde UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma) araçlarının da filyasyon ekiplerine destek sağladığı belirtildi. Böylece filyasyon ekiplerinde görevli personelin işlerinde aksaklık yaşanmadığına dikkat çekildi. Paylaşımda, filyasyon ekiplerine destek olunması için vatandaşlara evde kalmalarına yönelik çağrıda bulunuldu. 

Yorumlar (0)