FETÖ’nün metruk yurdu mahalleliyi isyan ettirdi

Antalya’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan FETÖ’ye ait 3 katlı yurt, mekansız kişilerin ve madde bağımlılarının meskeni durumuna geldi. Durumdan fazlasıyla rahatsız olan mahalle halkı, “Çocuklarım çok korkuyor. Markete gidiyorum, o esnada çocuklarıma zarar verebilirler. Bu şehrin ortasında böyle bir şeyin olmaması gerekiyor. Çok korkuyorum. Çöp atmaya gidemiyorum” sözleriyle gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.  

YAŞAM 23.11.2021, 13:27 24.11.2021, 09:47
FETÖ’nün metruk yurdu mahalleliyi isyan ettirdi

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Antalya’da kapatılan FETÖ’ye ait yurt, mekansız kişilerin ve madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Muratpaşa ilçesi Yüksekalan Mahallesi’nde yer alan 3 katlı yurttaki malzemeler ise hırsızlar tarafından yağmalandı. 

Yurdun bahçe kısmındaki çatının bazı direkleri hırsızlar tarafından kesilince çatı neredeyse yarıya kadar yattı. Her an yıkılma riski taşıyan çatı, çevreye ciddi tehlike saçarken, yurt odaları ise madde bağımlıları tarafından yurttaki yatak ve kapılarla perdelenerek yaşam alanı durumuna getirildi. Ayrıca yurt binasının içinde fazla sayıda şırınganın olduğu görüldü. Gerekli tedbirlerin alınarak yurdun kapatılmasını talep eden mahalle sakinleri, yaşadıklarını korku içinde anlattılar.

“Çöp atmaya gidemiyorum” 

Hemen hemen her gün yurda girip çıkanların olduğunu ifade eden Filiz Tutun, “Madde bağımlıları giriyor, her çeşit insan giriyor. Alkol bağımlıları var. Geçen gün bunlardan biri balkonumda uyumuş. Çocuklarım çok korkuyor. Benden yemek istiyorlar. Yine de veriyorum. Sonra markete gidiyorum, o esnada çocuklarıma her türlü zararı verebilirler. Bunun engelleyemiyoruz. Başvurularımıza yanıt veren yok. Şehrin ortasında bunun olmaması lazım. Çok korkuyorum. Çöp atmaya gidemiyorum. Akşam saatlerinde içeriden birtakım sesler geliyor. Gerçekten uyuyamıyoruz. Ateş yakıyorlar. Her akşam itfaiye geliyor. Benim çocuklarıma da zarar verecekler, gerçekten korkuyorum. Burada her türlü şey yapılıyor. Çocuklarım çok etkileniyor. Buranın kapatılmasını istiyorum. Kimse kapatmazsa en son kendim kapatacağım. FETÖ ortaya çıkınca burası kapandı. Kız yurdu diye kullanılıyordu” sözleriyle tepkisini gösterdi. 

“Gelen çaldı, giden çaldı” 

Turan Kınacı ise, “Burası oldukça iyi bir yerdi. FETÖ’ye ait bir yurttu. Kapatıldıktan sonra daha farklı bir şekilde değerlendirilebilirdi. Gelen çaldı, giden çaldı. Neredeyse hiçbir şey bırakmadılar. Pencere demirlerine kadar her şey çalındı. Madde bağımlılarının ve tinercilerin merkezi haline geldi. Bisiklet çalanlar geliyor bura. Ama karışamıyoruz. Karışsak bıçaklanırız korkusu yaşıyoruz. Yangın çıkarıyorlar. Biz buranın tamamen kapatılmasını talep ediyoruz. Dört bir yanının tuğla ile örülmesi gerek” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)