Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağışlar geliyor

Meteorolojinin hava tahmin raporlarında, Türkiye genelinde yağışlı havanın hakim olduğu bildirilirken, ülkenin belli kesimlerinde de kar yağışı beklendiği aktarıldı. Mevsim normallerinde devam eden hava sıcaklıkları, ülke genelinde soğuk ve yağışlı havaları da beraberinde getirdi. Yağışlarla beraber barajların dolması beklenirken, Meteorolojiden de hava durumuna ilişkin bilgilendirme geldi.

YAŞAM 23.11.2021, 14:39 24.11.2021, 09:48
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağışlar geliyor

Meteoroloji raporuna göre; ülkenin batı, iç ve kuzey kesimlerinin parçalı, ara ara çok bulutlu, Ege, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Akdeniz, Orta ve Batı Karadeniz ile Mersin, Yozgat, Adana ve Kırşehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlar, ara ara gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise az bulutlu geçeceği öngörülüyor.

Yurt genelinde yağışlı hava hakim olacak

Yağışların; Marmara geneli, Kıyı Ege ile birlikte Bartık, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli, Muğla çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatleri sırasında doğu ve iç kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üstünde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredeceği belirtiliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın genellikle güney, ardından kuzeybatıda kuzeydoğu yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısında gece saatlerinde kuvvetli esmesi bekleniyor.

Bazı illerdeki hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

İstanbul: Çok bulutlu, sabah kent geneli aralıklı sağanak yağışlı, öğle saatlerinde yağışların il geneli, akşam saatlerinde ise Anadolu Yakası'nda kuvvetli olması bekleniyor. 15 derece

Ankara: Parçalı, çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, 15 derece

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışların; öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olacağı belirtiliyor, 19 derece

Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 22 derece

Samsun: Az bulutlu, ara ara parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, 18 derece

Antalya: Parçalı, çok bulutlu, ara ara sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 20 derece

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, 10 derece

Trabzon: Az bulutlu, ara ara parçalı bulutlu, 18 derece

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, 17 derece 



Yorumlar (0)