"Evde kal" çağrısına uyan vatandaş markete drone yolladı!

Antalya'da yaşayan bir vatandaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında "Evde kal" çağrısına uyarak markete drone gönderdi.

YAŞAM 23.03.2020, 11:33 23.03.2020, 12:53

Dünyada hızla yayılmaya devam eden yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yapılan "Evde kal" çağrılarına uyan vatandaşlar, kendilerini korumak için ilginç çözümler üretiyor. 

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Akçaalan Mahallesi'nde ikamet eden Hasan Kurt isimli vatandaş, kendisini ve ailesini yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korumak amacıyla dışarı çıkmadan alışverişini drone ile gerçekleştiriyor. 

Hasan Kurt, "Evde kal" çağrısını desteklemek için böyle bir çözüm ürettiğini belirterek, "Ben bunu hobi amaçlı kullanıyorum. Drone'u daha çok görüntü çekme amaçlı ama malum bugünlerde koronavirüsten dolayı devletimizin dışarı çıkmayın önerisinden sonra dedim ki bunu sadece görüntü amaçlı kullanmayayım aynı zamanda alışveriş yaparken de markete göndereyim. Marketten de alacağım malzemeleri drone ile taşıyayım diye böyle bir fikir oluştu." diye konuştu. 

"Mecburi olarak yapmak zorunda kaldık"

Market sahibi ile drone ile alışveriş gerçekleştirilmesi hususunda daha önce şaka yoluyla sohbet ettiklerini kaydeden Hasan Kurt, "Bakkalda yeni konuşulmuş bir şey değil aslında, aramızda çoğu kez şakalaşma yolu ile 'Ağabey sen kendin niye geliyorsun. Gönder drone'u biz geriye göndeririz' diyordu. Ama bir türlü gerek işlerimizin yoğunluğundan dolayı gerek fırsat bulamamamızdan dolayı bir türlü gerçekleştiremedik. Artık iş zaruriyet boyutuna geldiği için mecburi olarak yapmak zorunda kaldık." ifadelerini kullandı. 

"Halkımızı sokaktan kurtarabilirsek ne mutlu bize"

Market sahibi İbrahim Çetin, 20 senedir mahallede hizmet verdiklerini kaydederek, "Elimizden geldiği kadar, topluma duyarlı olmaya çalışıyoruz. Bu arada halkımıza bir öncülük yapabilir miyiz, diye bir fikir ortaya koyduk. Arkadaşım Hasan ile böyle bir şey yapmaya karar verdik. Bu konuda tebrik mesajları aldık. Halkımızı sokaktan kurtarabilirsek ne mutlu bize. Bakalım inşallah 4 ya da 5 tane drone almayı düşünüyoruz. O şekilde hizmet vermeye çalışacağız." dedi. 

Yorumlar (0)