Elmalı Kurabiye Nefis Yemek Tarifleri

En çok denenen tariflerden biri olan elmalı kurabiye tarifi hem lezzeti hem de görüntüsüyle kendine hayran bırakmaktadır.

YAŞAM 18.02.2021, 01:43
Elmalı Kurabiye Nefis Yemek Tarifleri

Yaklaşık yarım saatlik pişirme süresine sahip olan tariften 8 ile 10 kişilik kurabiye çıkmaktadır. Tarifi hazırlama süresi ise ortalama on beş dakika sürmektedir. Nefis yemek tarifleri elmalı kurabiye tarifi şu şekildedir:

Gerekli Malzemeler

- 1 çay bardağı sıvıyağ

- 125 gram margarin

- 3 çorba kaşığı yoğurt

- 1 su bardağı pudra şekeri

- 1 yumurta

- Aldığı kadar un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

Kurabiyenin elmalı harcı için;

- 1 yemek kaşığı tarçın

- 3 yemek kaşığı şeker

- 3 adet elma

Elmalı Kurabiye Tarifi Hazırlanışı

Elmalı kurabiye tarifi için ilk olarak kurabiyenin hamuru hazırlanır. Oda sıcaklığında olan yumurtalar ile şeker karıştırılır ve daha sonra karışıma un hariç diğer malzemeler ilave edilir. Margarinin de oda sıcaklığında olması ve yoğrulabilmesi kurabiyenin daha kıtır kıtır olmasını sağlayacaktır.

Hamur hazırlandıktan sonra kurabiyenin iç harcı hazırlanır. Bunun için elmanın kabukları soyulur ve rendelenir. Tavaya alınan elmaların içine şeker ile tarçın ilave edilir ve elmalar karıştırılarak pişirilir. İsteyenler elmalı harcın içerisine fındık ya da ceviz de ilave edebilirler.

Kurabiyeye şekil verilirken merdane ile hamur açılır ve çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak parçalar kesilir. Daha sonra hamurun orta kısmına elmalı harç koyularak hamur ikiye katlanır. Bu işleme hamur bitene kadar devam edilir. Hazırlanan hamurlar fırın tepsisine dizilerek 180 derecede pişirilir. Kurabiyeler pembeleşince fırından çıkarılır ve üzerlerine pudra şekeri serpiştirilerek sıcak ya da soğuk olarak servis edilir. İsteyenler nefis yemek tarifleri elmalı kurabiye yapılışı için hazırlanan videoları izleyebilirler. Videoda yapılış aşamaları ayrıntılı şekilde anlatılmakta, tarifle ilgili püf noktalara yer verilmektedir.

Yorumlar (0)