Elbistanlı tornacı kumbarasını enkazdan elleriyle kazarak buldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleştirilen 2. depremin merkez üssü olan Elbistan'da tornacılık yapan Hüseyin Akarsu, zor zamanlar için 4 seneden beri biriktirdiği kumbarasına yıkılan evinin enkazını elleriyle kazıp ulaştı.

YAŞAM 20.03.2023, 13:38 21.03.2023, 14:08
Elbistanlı tornacı kumbarasını enkazdan elleriyle kazarak buldu

Elbistan'da arama kurtarma faaliyetleri sonrasında enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Yıkım esnasında güvenlik önlemleri alınırken toplanmış olan enkazlar kamyonlar yardımıyla belirlenen alanlara taşınıyor.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ilk depreme Yunus Emre Mahallesi'nde anne ve babası ile yakalanan 35 yaşındaki Hüseyin Akarsu, ailesini güvenli bir bölgeye götürdü.

4 senelik birikimi kumbarası için 42 gün enkaz başında bekledi

Geçimini tornacılık yaparak sağlayan Akarsu'nun evi ikinci deprem sonucunda yıkıldı. Akarsu, 4 senede biriktirmiş olduğu paraların yer aldığı kumbaraya ulaşmak için 42 gün boyunca apartmanın enkazının başında bekledi.

Enkaz kaldırma çalışmalarına başlanan binanın molozlarını, elleriyle kazıp kumbarasını ve değerli eşyalarını aramaya başlayan Akarsu, uzun uğraşların sonrasında kredi kartları, cep telefonu, kumbarası ve cüzdanına ulaştı.

Akarsu, eşyalarını bulmanın sevincini yaşayarak, zarar gören kumbarasından çıkarmış olduğu paralarını saydı. Akarsu'nun bulmuş olduğu eşyalar, bölgede bekleyen güvenlik güçlerince de kayıt altına alındı.

Depremzedenin enkaz alanında yürütmüş olduğu azimli çalışma görüntülendi.

Akarsu, 4 senedir kötü günler için kumbarasında biriktirmiş olduğu paralar ve değerli eşyaları alabilmek için enkaz kaldırma çalışmalarını beklediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Belki bulurum diye molozları ellerimle kazdım"

"Umut dünyası belki bulurum diye ellerimle molozları kazdım. Binanın çöktüğü ilk günden bugüne dek burada yatıp kalkıyorum. Zor koşullarda çalışıyorum. Senelerdir bir emeğim vardı. Gurbette çalışıp kazandığım paralardan kenara ayırdığım bir birikimdi. Ellerimle kazıp kumbarama ulaştım." dedi.

Kepçelerin molozları kaldırıp alana yığmasıyla kumbarasını fark ettiğini ifade eden Akarsu, kepçecinin moloz yığınını önüne bırakmasının ardından eşyalarına ulaştığını ifade etti.

Molozların arasında kartlarını, cüzdanını, eski telefonunu ve en sonunda ise kumbarasını bulduğunu kaydeden Akarsu, "İşte helal rızık, helal mal, yuvarlanıp önüme geldi. Çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Akarsu, meydana gelen depremde bütün eşyalarını kaybettiklerini ancak can kayıpları olmadığından da mutlu olduklarını sözlerine dahil etti.

Yorumlar (0)