Dronla havadan dezenfekte yapılıyor

Edirne'de aralıksız süren dezenfeksiyon işlemlerine, dronla havadan da destek veriliyor.

YAŞAM 14.04.2020, 09:49
Dronla havadan dezenfekte yapılıyor

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını önlemleri kapsamında şehir merkezi ile ilçelerde dezenfeksiyon çalışmaları kesintisiz ve büyük bir titizlikle devam ediyor.

Edirne Valiliği koordinasyonunda Edirne İl Özel İdaresi ile Edirne Belediyesi tarafından kurulan ekipler, gece gündüz cadde ve sokakların yanı sıra apartmanlar, gıda satış alanları ve taksi durakları gibi çok yoğun olarak kullanılan alanları sık periyotlarla ilaçlıyor.

Birg ün önce gece yapılan planlama dahilinde her sabah görev yerlerine dağılan ekipler, apartmanların tırabzan, merdivenler ve asansörleri ile çevresine uzun süre etkili, insan sağlığına zararsız dezenfektanlar püskürtüyor.

Cadde ve sokaklar ise tarım ilacı püskürten makineler dezenfektan sıvısı ve tozu atacak şekle dönüştürülerek, traktörler aracılığıyla ilaçlanıyor.

Merkez ve ilçelerde sık sık açık alanlara da virüse karşı dezenfektan sıkılıyor.

Havadan çalışmalar da başladı

Edirne Valisi Ekrem Canalp'in talimatıyla yerden yapılan çalışmaların yanı sıra şehir genelinde vaka görülen binalar ve çevrelerinde yerden erişilemeyen noktalar için havadan da dezenfeksiyon çalışmasına başlandı.

Tarım ilaçlamasında kullanılan hazneli İHA'larla (insansız hava araçları) vaka görülen binaların ve çevresindeki binaların dış yüzeylerine havadan dezenfektan sıkılıyor.

Daha sonra ekipler bu binaların içlerini de girerek ilaçlama yapıyor.

Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, kent geneli, ilçeler ve köylerde koronavirüsle mücadelede olağanüstü bir çaba sarf edildiğini belirtti.

Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan, havadan ve yerden yapılan dezenfeksiyonla Edirne'nin koronavirüslerden arındırılmaya çalışıldığını kaydetti.

Dezenfeksiyonda kullanılan etken maddeyi Edirne Valiliği olarak karşıladıklarını ve ellerinde yeterince dezenfektan üretiminde kullanılan madde bulunduğunu vurgulayan Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan şunları söyledi:

"Yaklaşık 320 ton hidrojenperoksit elimizde mevcuttur.

Bununla dezenfeksiyonları devam ettiriyoruz.

Tabii bizim ilerleyen zamanlarda da bu madde tedarikinin olacağını düşünerek yine valimizin talimatlarıyla Trakya Üniversitesiyle koordineli olarak dezenfeksiyon üretimine başladık.

Günde 2 tona yakın, insana zarar vermeyen dezenfeksiyon maddesi üretimi yapılmaktadır."

Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan, Edirne Valisi Ekrem Canalp'in talimatıyla kamunun tüm imkân ve kabiliyetinin koronavirüsle (Covid-19) mücadelede kullanıldığını, tarımsal ilaçlamada kullanılan insansız hava araçlarının da (İHA) dezenfeksiyon işlemine kaydırılmasının da buna en iyi örnek olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)