Doktordan duyduğu sözler hayatını değiştirdi

Antalya’da 6 yıl önce gittiği hastanede büyüme hormonu fazlalığı hastalığına yakalandığını öğrendikten sonra doktorundan, “Bu hastalık seni erken öldürür” sözlerini işiten Sema Doğan (36), hayallerinin peşinden gidip dağcılık eğitimi aldı.

YAŞAM 18.04.2021, 16:48 19.04.2021, 17:01
Doktordan duyduğu sözler hayatını değiştirdi

Hastanede görevli tıbbı sekreterin doktorun önüne yanlış bir tahlil koymasıyla doktorun bu sözlerine maruz kalan Doğan, farkında olmadan duyduğu sözler üzerine hayatını sil baştan düzenledi.

Hayatı değişti

Gittiği hastanede yanlış bir tahlile bakılması sonucu büyüme hormonu fazlalığı hastalığına yakalandığını öğrenen Sema Doğan, 6 yıl tedavi görmesine rağmen kendinde herhangi bir fiziksel değişikliğe rastlamadı.

Daha sonra doktorun kendisine söylediği sözleri hatırlayan Doğan, çocukluk hayalide olan dağcılık sporunun peşinden gitmeye karar verdi. Duyduğu sözler üzerine başladığı spora şimdi Antalya başta olmak üzere birçok kentte tırmanış yapan Doğan, hedefinin ise Everest Dağı’na tırmanmak olduğunu söylüyor.

Tahlil sonucu hayatının dönüm noktası oldu

Rutin kontrolleri için hastaneye gittiği bir sırada sekreterin yanlışlıkla istediği bir testle hastalığından haberdar olduğunu dile getiren Doğan, “Bunun üzerine birçok kez test oldum. Ve tıpta adına akremogali denilen hormon büyüme fazlalığı hastalığına yakalandığımı öğrendim. Doktorum bana ‘bu hastalık seniz erken öldürür’ dediğinde dünyam yıkıldı. Bende madem erken öleceğim hiç değilse hayallerimi yaşayayım diyip ayağa kalktım” dedi.

"Sağlığıma çok olumlu etkisi oldu"

Bir süre sonra çocukluk hayalide olsan dağcılığın peşinden giden Doğan, yaşadığı süreci şöyle anlattı, “Ben doğa yürüyüşünü çocukluğumdan beri seven biriyim. Az önce bahsettiğim durum üzerine daha çok gezmeye başladım. Adeta kendimi doğanın içine attım. Bu bana pozitif enerji verdi. Şuan fiziksel bir değişimim söz konusu değil. Bana bu değişim başlamadan erken dönemde tanı konuldu. Bu da o sekreterin yanlış bir tahlil istemesiyle ortaya çıktı. Ama hastalığı hiçbir zaman kafama takmadım. Kendimi dağlara tırmanışa ve doğaya adadım. En büyük hedefimse Everest’e tırmanmak.” 

Yorumlar (0)