Diyarbakır'da kısıtlamada okey oynadığı için hapis cezası aldı

Diyarbakır’da bir mahalle kahvehanesinde arkadaşlarıyla okey oynayan işletme sahibine 1 ay 20 gün hapis cezası verildi.

YAŞAM 08.03.2021, 14:21 09.03.2021, 09:17
Diyarbakır'da kısıtlamada okey oynadığı için hapis cezası aldı

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde, kahvehane sahibi B.D., arkadaşlarıyla okey oynadığı tespit edilince hakkında soruşturma başlatıldı. “Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma” suçundan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında iddianame hazırlanan B.D., 1 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İddianamede pandemi sebebiyle kapalı mekânların vatandaşların kullanımına kapalı olması gerektiğine vurgu yapılırken söz konusu işletmede bu kuralın ihlal edildiği belirtildi. Bu sebeple işletme sahibi B.D., 2 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı.

“Hata yaptım” 

İşletme sahibi sanık B.D., verdiği savunmada, pandemi sebebiyle uygulanan kurallara ve kısıtlamalara uymaya dikkat ettiğini, arkadaşlarının okey oynamasına izin verdiği için pişman olduğunu ve hata yaptığını belirtti. Savunmasında pişman olduğunu söyleyen B.D., mahkeme heyetinden beraatini talep etti.

1 ay 20 gün hapis cezası aldı, hükmü geri bırakıldı

Pandeminin olumsuz etkilerini dikkate alan mahkeme, sanığın cezasında indirime gitti ve sanığı 1 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanığa verilen ceza 2 yıldan daha az olması ve sanığın sicilinin temiz olması, suçun tazmini gereken maddi bir zarara sebep olmaması, duruşmadaki tutumu sebebiyle verilen hükmün geri bırakılması kararlaştırıldı.

Yorumlar (0)