Diyarbakır'da halı ve oto yıkama yasaklandı!

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) tarafından bugünden itibaren geçerli olacak şekilde su kullanımına yönelik halı yıkamaya ise 3, oto yıkamaya ise 5 gün yasak getirildi.

YAŞAM 08.08.2023, 14:05 09.08.2023, 15:38
Diyarbakır'da halı ve oto yıkama yasaklandı!

DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 45 dereceyi aşan ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeni ile su kullanımına ilişkin bazı yasaklar getirildi.

Yasaklar, 2560 sayılı İSKİ Kanunu'nun 2'nci maddesine göre uygulamaya koyuldu. İçme suyu kesintisinin önüne geçmek için 1-31 Ağustos tarihleri arasında kaldırım, iş yeri önü yıkama ve çevre sulama işlemleri hortumla yapılmayacak. 8-10 Ağustos (3 gün) tarihleri aralığında 283 oto yıkama firmasında, 8-12 Ağustos (3 gün) tarihleri aralığında ise 36 halı yıkama fabrikasında, 151 akaryakıt istasyonunun oto yıkama bölümünde, halı ve oto yıkaması yasaklandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin zabıta ekipleri tespitler neticesinde kurallara uymayan vatandaşlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi gereğince 1295 lira idari para cezası verecek.

"Kesintinin önüne geçmek için tedbir alındı"

Konuya ilişkin açıklama yapan DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, suyun tasarruflu şekilde kullanılmasına dikkat çekti. Tutşi, "Diyarbakır'ımızda su tüketiminin daha da arttığı bugünlerde hemşerilerimizin temel ihtiyacı olan su; Dicle Barajı'ndan sağlanarak musluklardan içilebilir kaliteye ulaşmıştır. Vatandaşlarımızın insani tüketim amacıya kullandığı sularda yaşanabilecek olası kesintilerin önüne geçmek amacı ile tedbirler alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)