Depremzedelerin erzaklarını satarken yakalandı!

İzmir'de depremzede olduğunu söyleyerek yardım erzaklarını alan bir kişinin, söz konusu erzakları büfede sattığı tespit edildi. 

YAŞAM 02.11.2020, 14:20
Depremzedelerin erzaklarını satarken yakalandı!

İzmirliler, 30 Ekim Cuma günü şiddetli bir deprem yaşadı. Merkez üssü Seferihisar açıkları olan depremin büyüklüğü 6.6 olarak duyuruldu.

Özellikle Bornova ve Bayraklı ilçelerinde ağır hasara neden olan depremin ardından hemen arama-kurtarma faaliyetleri yürütülmeye başlandı. 

Fırsatçılar yine işbaşında!

Türkiye'nin dört bir yanından insanlar, İzmirli depremzedelere yardım etmek için harekete geçti. Evlerinin tamamen yıkılması veya ağır hasara uğraması nedeniyle çadırlarda kalan insanlara erzak götürülmeye başlandı. 

Vicdansız fırsatçılar da her depremde olduğu gibi yine ortaya çıktı. İzmir'de "depremzede" olduğunu belirten Yavuz Ş. adındaki bir kişinin, defalarca yardım erzaklarından aldığı, daha sonra bu erzakları büfede sattığı tespit edildi.

Defalarca hırsızlık yaptı

Birçok kez hırsızlık yaptığı belirlenen şahsın, yardım erzaklarını bırakmak zorunda kaldığı ifade edildi. 

Konuya ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca gerçekleştirilen soruşturma dâhilinde Yavuz Ş.'nin gözaltına alındığı bildirildi. Vicdansız fırsatçının emniyette ifade verdikten sonra İzmir Adalet Sarayı'na gönderildiği kaydedildi. 

Tutuklandı

Yavuz Ş.'nin savcılıkta sorgulandığı, daha sonra da "bir afet ya da felaketin ortaya çıkarabileceği hasarı engellemek ya da azaltmak için gönderilen eşyaya ilişkin hırsızlık" suçundan tutuklama istemiyle nöbetçi hâkimliğe gönderildiği bildirildi. 

Nöbetçi hâkimlikte sorgulanan Yavuz Ş.'nin tutuklandığı duyuruldu.

Yorumlar (0)