Depremler doğal gölet oluşturdu

Gaziantep'e bağlı İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin akabinde meydana gelen heyelanın dere yatağını doldurması neticesinde gölet oluştu.

YAŞAM 30.03.2023, 19:15
Depremler doğal gölet oluşturdu

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin akabinde Değirmencik ve İdilli mahalleleri arasında yer alan vadide heyelan oluştu.

Vadinin batı bölümünde yer alan dağdan düşen tonlarca toprak ve büyük kayalar İdilli Deresi ve vadiden geçen yolun önüne set oldu.

Çukur oluşmasına ve vadinin kapanmasına yol açan toprak hareketliliği, felaketin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Meydana gelen setin arkasında ise bölgede etkili olan sağanak ve derenin getirdiği suların etkisiyle gölet oluştu.

Yaklaşık olarak üç kilometre uzunluğa sahip olan göletin yol kenarında bulunan elektrik direklerini de sular altında bıraktığı gözlendi.



"Heyelanın büyüklüğüne inanamadık"

Bölgede ikamet eden İbrahim Çağrı Demir, basın mensuplarına, depremin ardından dağın bir bölümünün koparak vadiye indiğini dile getirdi.

Heyelanın büyüklüğüne inanamadıklarını kaydeden Demir, "Meydana gelen büyük depremde dağlar resmen birbirine kavuştu. Yol kapandı. Trabzon'daki Uzungöl'de olduğu gibi bir göl ortaya çıktı. Deprem sebebiyle devasa kayalar düştü ve vadi kapandı." şeklinde konuştu.



"Dağ resmen koptu"

62 yaşındaki Mehmet Şahin ise hayatında böyle bir afet görmediğini söyledi.

Deprem anını hatırlamak dahi istemediğini aktaran Şahin, "Depremle birlikte toprak ve kayalar geldi ve dereyi kapattı. Dağ resmen koptu. Allah'ın hikmeti ile bu göl meydana geldi." dedi.

Yorumlar (0)