Deniz taşınca araçlar bu hale geldi!

İzmir'de bir süredir etkisini gösteren kuvvetli sağanak nedeniyle denizin taştığı görüldü. Bazı araçların su altında kaldığı fark edildi. 

YAŞAM 14.12.2020, 09:30 14.12.2020, 16:12
Deniz taşınca araçlar bu hale geldi!

İzmir'de bir süredir aralıklı olarak kuvvetli sağanak etkili oluyor. Hava koşulları, vatandaşların günlük yaşamını kötü etkiliyor. 

Kuvvetli sağanak, Karşıyaka ilçesinde denizin taşmasına yol açtı. Mavişehir Mahallesi'nde birçok aracın su altında kaldığı görüldü.

Denize yakın olan sitelerin bahçelerine kadar deniz suyunun ulaştığı fark edildi. Söz konusu sitelerin otoparkları ve yol kenarlarında park halinde bulunan araçların, deniz taşması sonucu su altında kaldığı görüldü. 

Bunun üzerine belediyeye bağlı olan itfaiye ekipleri, hızlı bir şekilde Mavişehir Mahallesi'ne geldi. İtfaiyecilerin gece saatlerinde siren çaldığı ve Mavişehir Mahallesi'nde yaşayanları uyandırdığı fark edildi. İtfaiye ekipleri, İzmirlilere araçlarının su altında kaldığı hususunda uyarıda bulundu. 

Vatandaşlar bunun üzerine hemen sokağa çıkarak araçlarını kurtarma mücadelesine girişti. Araçları deniz taşması neticesinde su altında kalan kişiler, Karşıyaka Belediyesi’ne tepki gösterdi. Vatandaşlardan bazılarının araçlarının çalışmadığı, bu nedenle söz konusu araçların çekiciyle kaldırıldığı fark edildi. 

"Daha önce de birçok kez aynı şey yaşandı"

Vatandaşlardan biri, önceden de birçok kez aynı durumun gerçekleştiğini ancak herhangi bir tedbir alınmadığını belirterek, Karşıyaka Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Üçüncü arabasını aldığını ve başına dördüncü felaketin geldiğini belirten vatandaş, Mavişehir Mahallesi'nde oturan birçok kişinin önceden burada ev aldığını ve çoğunun emekli olduğunu söyledi.

"Su bastıktan sonra haber verildi"

Vatandaş, arabasının geldiği hale isyan ederek, zor durumdaki insanlara yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde böyle bir şeyin yaşatılmaması gerektiğini ifade etti.

Su bastıktan sonra kendilerine bilgi verildiğine dikkat çeken vatandaş, 4 kez başına aynı şeyin geldiğini ancak belediyenin hiçbir şekilde tedbir almadığını söyledi.

Yorumlar (0)