Çocuklar patlamamış bomba buldu

Edirne’ye bağlı Uzunköprü ilçesinde patlamamış bir bomba bulundu.

YAŞAM 24.04.2022, 23:55 25.04.2022, 09:22
Çocuklar patlamamış bomba buldu

Edirne’ye bağlı Uzunköprü ilçesindeki Kırkkavak Deresi civarında patlamamış bir bomba bulundu. Dere kenarında oyun oynayan çocukların bir nesneyi incelediğine tanık olan duyarlı bir yurttaş, çocukların elindeki nesnenin bomba olduğunu anlayınca onları bölgeden uzaklaştırarak nesneyi kendi olanaklarıyla el arabasına yükleyip, boş bir bölgeye getirdi. İhbar üzerine olay olay mahalline gelen emniyet güçleri, söz konusu bölgeyi emniyet şeritleriyle kapatarak bomba imha uzmanlarına haber verdi.

"Bombayı çocuklardan uzaklaştırdım"

Çocukların elindeki bombayı emniyet güçlerine teslim eden Nurettin Çelik adlı yurttaş, “İş yerimi bugün erken kapattım ve eve döndüm. Balkonda çayımı içtiğim esnada çocukları gördüm. Çocukların elinde kazma olduğunu ve köprüye doğru gittiklerini gördüm. Merak ettim ve yanlarına gittim. Baktım ki elindeki kazmayı kaldırıyor ve bombaya vurmaya çalışıyor. Durmasını söyledim, bombayı kendi olanaklarımla çıkardım. Çuvala aldım ve el arabasıyla bölgeden uzaklaştırdım. Ardından polislere haber verdim." diye konuştu. 

Geniş güvenlik önlemleri alındı

Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polisler olay mahallinde geniş kapsamlı güvenlik tedbiri alırken, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nden bomba imha ekiplerinin bölgeye intikal ettiği bildirildi. 

Olaya ilişkin inceleme başlatıldı. 

Yorumlar (0)