Caddenin ortasındaki askeri gören ağladı!

Askeri üniformalı bir genci, elinde "Sizin için şehit oldum!" döviziyle görenler gözyaşlarını tutamadı.

YAŞAM 07.02.2021, 12:50 08.02.2021, 09:30
Caddenin ortasındaki askeri gören ağladı!

Eskişehir'de sosyal deney yapan gençler askerî kamuflaj giyip "Sizin için şehit oldum. Bana bir şey söyle" yazılı dövizle caddede insanların duygularını değerlendirmek istedi. Gençlerin sosyal deneyi birçok insanın duygulanmasına neden olurken, kimilerinin ağladığı görüldü.

Eskişehir'in en işlek caddelerinden biri olan Hamamyolu, çok ilginç bir sosyal deneye sahne oldu. 24 yaşındaki Hasan Dal isimli genç asker üniforması giyerek üzerinde "Sizin için şehit oldum. Bana bir şey söyle" yazılı döviz taşıdı.

Hamamyolu caddesinin en kalabalık noktasında hiç kıpırdamadan elindeki dövizi açarak duran genç, hemen fark edildi. Genci görenler kısa süre ne olduğunu anlayamadı ancak dövizi okuduktan sonra gözyaşlarını tutamadılar.

Halkın askere ve şehitlere duyarlılığının yüksek derece olduğunu ortaya koyan sosyal deney sırasında gence sarılan ve alkışlayan vatandaşlar, asker ve şehitlerin vurgulandığı deney için teşekkür ettiler.

Halkın tepkisini ölçüp kayda alan Hasan Dal, gösterilen tepkilerin kendisini de duygulandırdığını ifade etti.

"Askere, polise ve şehitlere saygı çok çok yüksek!"

"Türkiye'de polise, askere ve şehitlerimize saygının çok çok yüksek olduğunu gördük" diyen Hasan Dal, sosyal deney ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Kimileri geldi ve evlatlarına sarılıyor gibi sarıldı. İnanılmaz bir duygu yoğunluğu oluştu. Yanıma gelenlerin gözlerini gördüm, yaşla doluydu. 'Sarılabilir miyim' diyen de oldu 'Allah razı olsun’ diyen de. Hepsi duyguluydu, gözleri yaşla doluydu, ağlayanlar bile oldu. Aslında bu bana karşı değil. Şehitlerimize, askerlerimize, polisimize minnetin ifadesi. Askere, polise ve şehide ne denli değer verdiklerinin yansıması. Sosyal deney sonucumuz çok olumlu ve amacına ulaştı.

Toplum askerine, polisine, şehidine ve gazisine karşı duyarsız değil. Bir şehit vermek kolay değil. Vatan evladı kolay yetişmiyor. Ben de tüm askerlerimize, tüm polislerimize, tüm güvenlik güçlerimize 'İyi ki varsınız' diyorum. Tüm şehitlerimizden tüm gazilerimizden Allah razı olsun diyorum. Sosyal deney sırasında kahraman güvenlik güçlerimiz için dua edenlerden de Allah razı olsun."

Vatandaşlardan büyük takdir!

Kimi vatandaşlar elinde döviz taşıyan Hasan Dal'ı görünce donup kalırken, kimileri uzaktan dakikalarca izledi. Kimileri cep telefonlarını çıkarıp kayıt yaparken kimileri de bir kenarda gözyaşlarını silmeye çalışıyordu.

Hasan Dal’ın yanına gelerek ona duygularını aktaranlardan Burak Özkan, "Asker kıyafetli arkadaşı gördüğümde önce anlamadım. Pankartı okudum. Duygularımı ifade edemem. Bizler şu an rahat gezebiliyor, rahat alışverişimizi yapıp günlük hayatımızı huzur içinde sürdürebiliyorsak onlar sayesinde. Allah tüm Mehmetçiğimizden, tüm yiğit polislerimizden razı olsun. Rabbim şehitlerimizin mekânını ali eylesin. Onların hakkı ödenmez” şeklinde konuştu.

Sosyal deneyin insanların zihninde yer edeceğini belirten Burak Özkan isimli vatandaş, sosyal deneyi yapan Hasan Dal’a da teşekkür etti.

Sosyal deneye takılanlardan Rıfat Afar isimli vatandaş ise, “Şehitlerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. İmkânı yok. Onlar bizim başımızın tacıdır. Şurada rahat rahat geziyorsak, huzurlu bir hayat görüyorsak hep şehitlerimiz sayesinde. Allah askerimizi, polisimizi, jandarmamızı, tüm güvenlik güçlerimizi korusun.” dedi.

Yorumlar (0)