Fatih Köşkü’nde restorasyon işlemi, 3 ay sonra bitecek!

Topkapı Sarayı’na bağlı ve sarayın en eski yapılarından Tarihi Fatih Köşkü’nde restorasyon çalışmaları sürüyor. Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu ise, restore işlemlerinin 3 ay sonra yani Nisan ayı sonunda biteceğin belirtti.

YAŞAM 07.02.2021, 13:10 08.02.2021, 09:29
Fatih Köşkü’nde restorasyon işlemi, 3 ay sonra bitecek!

Topkapı Sarayı’na bağlı olan Tarihi Fatih Köşkü’nde restore çalışmaları sürüyor. Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı tarafından sürdürülen restorasyon çalışmaları, son aşamasına yaklaştı. Köşkün ahşap çatı ve kubbe sistemleri, Cumhuriyetin ilk yıllarında betonla yenilemişti. Yeni çalışmayla beraber bin 500 tonluk yükten kurtarılacak olan köşk, tıpkı Osmanlı dönemindeki gibi orijinal bir ahşap çatı sistemiyle yenilenecek.

Restore çalışmaları, 2021 Nisan ayı sonunda tammlanacak

Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, 2019 yılında başlatılan restore çalışmalarının 2021 Nisan ayı sonunda biteceğini belirtti. 2016 yılında kökün Sarayburnu cephesinde oluşan kayma sonucu içerisinde çatlaklar oluşan köşkte, çalışmalar planlanmaya başladı. Kubbe kısmına 150 tonluk bir ahşap ve kubbe sistemli bir yük konulacak olan köşkte çalışmaların 3 ay gibi kısa bir sürede bitmesi planlanıyor.

2021 yılı sonunda köşk, ziyarete açılacak

Osmanlı İmparatorluğu zamanından seyir terası ve kıymetli eserlerin depolandığı hazine olarak kullanılan Fatih Köşkü’ndeki eserler, teşhir-tanzim projesiyle bir müzede sergilenecek. Köşkün, 2021 yılı sonuna doğru ziyarete açılması hedeflenirken, köşkün iç mekanları da özgün bir restore işlemiyle tamamlanacak.

Yorumlar (0)