Bugün hava nasıl olacak? 13 Ağustos 2021, Türkiye'de hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerinde, ülkenin doğu, iç ve kuzey kesimlerinin parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in Toroslar, Trakya kesimi, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Sakarya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin açık ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

YAŞAM 13.08.2021, 09:53
Bugün hava nasıl olacak? 13 Ağustos 2021, Türkiye'de hava durumu

Yurtta yağışların, Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları ile birlikte Gümüşhane çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında ciddi bir değişiklik yok

Alınan son tahminlerde, hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin beklenmediği, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer bölgelerde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise genel olarak kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile birlikte güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatıdan hafif, yer yer orta kuvvette, Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan, Samsun ve Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatıdan kuvvetli bir şekilde esmesi bekleniyor.

Bazı illerdeki hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

İstanbul: Parçalı, zaman zaman çok bulutlu. Avrupa yakası, sabah saatlerinin ardından kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 30 derece.

Ankara: Parçalı bulutlu, 29 derece.

İzmir: Açık ve az bulutlu, 35 derece. 

Antalya: Açık ve az bulutlu, 37 derece.

Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinin ardından kuzey çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 38 derece.

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların, öğle saatleri sırasında yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor, 27 derece.

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor, 27 derece.

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, 38 derece.

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinin ardından sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 29 derece.

Yorumlar (0)