Bu markette para geçmiyor

Nilüfer Belediyesi çatısı altında hizmete açılan ‘Dayanışma Market’ten ilçede ikamet eden ve ekonomik-sosyal kriterleri uyan dar gelirli yurttaşlar yararlanıyor.

YAŞAM 06.03.2022, 21:51 07.03.2022, 16:16
Bu markette para geçmiyor

Nilüfer Belediyesi çatısı altında açılan 'Dayanışma Market’ten şu ana değin 500'e yakın dar gelirli yurttaş yararlandı. Çocuk ihtiyaç malzemeleri ve temel gıda ürünlerinin yer aldığı marketten alışveriş yapmak isteyen yurttaşlar kimlik ibraz ettikten sonra rızası dahilinde e-Devlet'ten ekonomik-sosyal incelemeye alınıyor. Kriterleri uyan kişiler kendilerine verilen 200 kredilik kartla marketten alışveriş yapabiliyor. Başvuran yurttaşların ay boyunca faydalanabildiği marketin Ramazan Bayramı sonuna değin açık tutulması planlanıyor. Projeye destek olmak isteyen hayırseverler markete bağışta bulunabiliyor. 

"Ramazan Bayramı'ndan sonra da devam ettirmek istiyoruz"

Başkan Turgay Erdem, “'Kara Kış Fonu' çerçevesinde bu marketi devreye aldık. İhtiyaç sahibi yurttaşlarımıza yardımcı olmak istedik. Marketimizde para geçmiyor, 200 kredi üzerinden alışveriş yapabiliyorlar. 200 krediyi 30 gün boyunca kullanabiliyorlar. Ramazan Bayramı'nın sonuna değin bu süreci yürütmeye çalışacağız. Sonrasında da devam etmesi için değerlendirmeler yapıyoruz." şeklinde konuştu. 

"Yardımda bulunabilirler"

Destekte bulunmak isteyen yurttaşlara da seslenen Başkan Erdem, “İnternet ortamında yaptıkları alışverişleri de buraya gönderebilirler. Bir paket makarna da bir kamyon ürün de yardımdır. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu. 

Yorumlar (0)