Bir bayram klasiği: Acemi kasaplar...

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Türkiye'nin dört bir yanından 'acemi kasap' haberleri gelmeye başladı. Kurbanlıklar yerine kendilerini kesen acemi kasapların kimileri kendi imkanlarıyla hastaneye gelirken, durumu biraz daha kötü olanlar ise ambulanslarla hastanalere kaldırıldı.

YAŞAM 11.08.2019, 10:57 11.08.2019, 11:00
Bir bayram klasiği: Acemi kasaplar...

Her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da kurbanlıklar yerine yanlışlıkla kendilerini kesen 'acemi kasap' haberleri gelmeye başladı.  

Sabah saatlerinden itibaren Anadolu'nun dört bir yanında acemi kasaplar hastanelere akın etmeye başladılar. 

İlk haber Adıyaman'dan

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Adıyman'da onlarca vatandaş, kurbanlık yerine kendilerini kesince hastanelik oldu.

Kurban kesmek isterken yanlışlıkla kendilerini kesen acemi vatandaşlar hastaneye kaldırıldı. Bazı vatandaşlar da kurbanlıkların saldırısına uğradı.

Samsun'da acemi kasaplar iş başında

Samsun'da da acemi kasaplar kurban keserken veya kurban kesen kişiye yardım ederken kendilerini kesip hastanelik oldular.

Kurban kesimi sırasında acemi kasapların bazıları yanlışlıkla kendilerini keserken, bazıları da kurbanlık hayvanların boynuz darbeleri nedeniyle çeşitli yerlerinden yaralanarak Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi aciline akın ettiler.

Kırklareli'de de benzer görüntüler

Kırklareli'nde Kurban Bayramı'nın ilk saatlerinde 5 kişi, kurban kesmeye çalışırken yaralandı.

Bayram namazının ardından, bazı vatandaşlar kurbanlık hayvanını kesmek isterken ya da kurbanın derisini yüzerken kendini yaraladı.

Hafif yaralı vatandaşlar, tedavi olduktan sonra taburcu edildi.

Köçer Çetintürk, kurbanlık keserken bir anlık dalgınlığı sebebiyle bıçakla elini kestiğini kaydetti. Çetintürk, tedavisi için arkadaşlarının yardımıyla hastaneye geldiğini söyledi.

Yorumlar (0)