Binayı alevler sardı: Çocuklar çatıda mahsur kaldı!

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 3 katlı bir binanın çatısında yangın çıktı. Çatıda mahsur kalan çocuklar, bina önündeki ağaca tırmanan vatandaşlar tarafından kurtarıldı. 

YAŞAM 17.01.2020, 12:14
Binayı alevler sardı: Çocuklar çatıda mahsur kaldı!

Yangın, İstanbul'un Esenyurt ilçesine bağlı Ardıçlı Mahallesi'nde bulunan 3 katlı bir binanın çatısında çıktı.

Binanın çatısı henüz tespit edilemeyen bir sebeple yanmaya başladı. Vatandaşlar, alevlerin tüm çatıyı sarmasının ardından durumu itfaiye ekiplerine ihbar etti.

Yapılan ihbarın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi gönderildi.

Evde yalnız oldukları belirtilen iki kardeş, yoğun duman sebebiyle dışarı çıkamadı. Annelerinin büyük kardeşlerini okula karne almaya götürmesi sebebiyle yalnız olan ve binada mahsur kalan kardeşler, balkona çıkarak yardım bekledi. Çocukları kurtarmak için mahalle sakinleri ve esnaf geldi. 

Vatandaşlar, bina önünde bulunan ağaca ve elektrik direğine tırmanarak mahsur kalan 2 çocuğu kurtardı. Çocuklar, olay yerine gelen sağlık ekiplerine teslim edildi.  Diğer çocuk da vatandaşlar tarafından binadan çıkarıldı.

Çocuklara oksijen verildi

Aynı binada oturan diğer vatandaşlar, kendi imkânlarıyla binadan uzaklaştı. Yangın, olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.

Binadan kurtarılan 3 çocuk ve aynı yerden kendi imkânlarıyla çıkan 2 çocuk ambulanslara alındı. Çocuklara oksijen verildi.

Esnaf Harun Kılıç, çocukları nasıl kurtardıklarına ilişkin, "Ağaca tırmanıp çocukları aşağı aldık. Sonra da itfaiye geldi. Çocuklar balkondaydı dumanın içerisinde zor görünüyorlardı. Ağaca tırmandık aldık çocukları." dedi. 

Yorumlar (0)