Avrupa’da en zarar eden lig Süper Lig!

UEFA'nın bu yıl 11.'sini açıkladığı finansal raporuna göre Avrupa'da en fazla zarar eden lig Türkiye Süper Ligi oldu.

SPOR 17.01.2020, 12:26 17.01.2020, 13:13
Avrupa’da en zarar eden lig Süper Lig!

UEFA resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Türkiye Süper Ligi ile ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.. Kıta çapındaki liglere ve kulüplere dair finansal rakamların yer aldığı 132 sayfalık raporda Türk kulüplerinin yüksek borçlanma durumu dikkatlerden kaçmadı. Avrupa’daki diğer ülkeler ve kulüplerle karşılaştırılarak verilen rakamlarda Türk futboluyla ilgili dikkat çeken detaylar yer aldı.

Zarar 263 milyon Euro

Bu rapora göre Avrupa kıtasının en fazla zarar eden ligi Süper Lig oldu. İngiltere Premier Lig’in 382 milyon Euro kâr ederek ilk sırada yer aldığı listede Türkiye’nin zararı toplam 263 milyon Euro olarak ifade edildi. Raporun ortaya çıkardığı ayrıntılara göre zarar eden kulüp sayısı ise 14...

Avrupa’da en fazla borcu olan takımların sıralandığı 20 takımlı listede Fenerbahçe 6. sırada bulunuyor. Beşiktaş’ın 15, Galatasaray’ın ise 17. sırada yer aldığı listede sarı-lacivertlilerin net borcunun yıllık gelirinin 2.9 katı olarak gözlemleniyor.

Skor’da yer alan habere göre; Türk lirasının değer kaybına paralel olarak Türk takımlarının zararının daha da arttığı belirtilen UEFA raporunda Türkiye’de futbol ekonomisine en çok zarar veren unsurların başında döviz kurlarındaki yükseleşin olduğu ifade edildi. Raporda, ”125 milyon Euro’luk döviz kaybı Türk kulüplerini 2018 finansal yılında, bu kaybın 73 milyon Euro olduğu 2017 finansal yılından daha sert bir şekilde vurmuştur” ifadelerine yer verildi.

Stadyumda Türkiye zirvede

UEFA’nın hazırladığı raporda; son 10 yılda en çok stadyum inşa eden ülkeler arasında Türkiye 25 statla ilk sırada yer alırken, ülkemizi 16 statla Rusya, 15 statla Polonya izledi.
 

Yorumlar (0)