'Beyaz' artık koşabiliyor

Giresun'da arkadaki ayaklarını kullanamayan 'Beyaz' isimli köpek, veterinerinin yaptığı bir aparatla tekrar yürümeye başladı.

YAŞAM 06.05.2022, 01:00 06.05.2022, 14:33
'Beyaz' artık koşabiliyor

Araç çarpması neticesinde yaralanan köpek yaklaşık olarak bir ay evvel Görele Belediyesi'ne bağlı Geçici Hayvan Bakım Evi'ne getirildi. Veteriner hekim Ali Yaşar Meriç köpeğin yaralarını titizlikle tedavi etti.

Köpeğin ayağa kalkabilmesi için belediyeden edindiği su borularını pürmüzle birleştiren Meriç, çok sayıda malzeme de kullanarak yürüteç yaptı. Meriç, tüyleri beyaz olduğu için 'Beyaz' ismiyle seslendiği köpeğin aparat sayesinde yeniden yürüyebilmesini sağladı.

"Sahipleri tarafından terk edildi"

Ali Yaşar Meriç, basın mensuplarına, sahipleri bakamayacaklarını söyleyerek Beyaz'ı hayvan rehabilitasyon ve bakım merkezine bıraktığını ifade etti. 

Köpeğin kaza kaynaklı yaralarına dikiş attıklarını, bir süre boyunca ilaç tedavisi uyguladıklarını söyleyen Meriç, Beyaz'ı tekrar yürütebilmek için düşünmeye koyulduklarını belirtti. 

"Onu mutlu etmeye çalıştık"

Meriç, yürüteç yapabilmek için malzeme arayışına girdiklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Bisikletin yan tekerleklerini kullanabiliriz diye düşündük. Plastik su borularına ihtiyaç duyduk ve belediyemizden temin ettik. Ayağının denk geldiği yer yumuşak olsun diye cam fitili kullandık. Göğüs bağlama aparatı, kayış gibi çok sayıda malzeme de bulunuyor. Harika bir aparat olmadı fakat yürümesini sağladı. Onun bu hale gelmesine çok üzüldük. Hepimiz insanız, hepimizde vicdan var. Onu mutlu etmeye çalıştık."

"Ev ortamı onun için daha iyi olur"

Beyaz'ın ilk yürüdüğünde çok heyecanlandığını gözlemlediklerini belirten Meriç, sözlerine şu şekilde devam etti:

"İlk etapta olayı anlamadı, öylece durdu. Çağırınca birkaç adım attı, sonra birden koşmaya başladı. Onu yakalayamıyorduk. Mutlu olduğunu gördük. O mutlu olunca biz de mutlu olduk. Süründüğü için ayakları yaralanıyordu. Biraz olsun eski hayatına dönmesi bizleri çok sevindirdi. Onunla ilgileniyoruz fakat mesai saatleri dışında burada olamıyoruz. Çok sayıda hayvan var, hepsiyle ilgilenmemiz gerekiyor. Uygun zamanlarda aparatı takıyoruz ve yürütüyoruz. Ev ortamı onun için daha iyi olur."

Yorumlar (0)