'Begümcan'ın yavrusu ilk kez bahçeye çıkarıldı

Yaklaşık 2 senelik gebelik sürecinin akabinde 17 Haziran tarihinde 124 kilogram ağırlığında dünyaya gelen yavru fil, annesi ve iki kardeşi ile birlikte bahçede vakit geçirerek ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

YAŞAM 05.07.2021, 23:42 06.07.2021, 17:22
'Begümcan'ın yavrusu ilk kez bahçeye çıkarıldı

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda yaşamını sürdüren Winner ve Begümcan adlı fillerin 17 Haziran tarihinde dünyaya gelen üçüncü yavruları, bahçede ilk gezintisini yaptı.

Yaklaşık 2 senelik gebelik sürecinin ardından 25 yaşındaki Begümcan'ın 124 kilogram ağırlığında dünyaya getirdiği sevimli yavrusu, annesi ve iki kardeşiyle zaman geçirerek ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Ülkemizde doğan ilk filler olmaları sebebi ile parkın simgeleri arasında gösterilen 7 yaşındaki Deniz ve 10 yaşındaki İzmir'in kardeşi olan yavru fil, ilk adımlarında ürkek tavırlar sergiledi. 

Doğduğu günden itibaren kapalı mekanlarda tutulan yavru fil, bahçede annesinin yanından bir an olsun ayrılmayarak çevresini şaşkın gözlerle seyretti. Yürümekte bir hayli zorlanan fili seyreden park ziyaretçileri, özel anlara tanıklık etti.

"5 kişilik kocaman bir fil ailemiz oldu"

İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, basın mensuplarına, salgın sebebi ile yaşanan kısıtlama sürecinin son günlerinde dünyaya gelen yavru filin kendilerini oldukça heyecanlandırdığını dile getirdi.

Parkta son olarak 7 yıl evvel Deniz'in doğumuna şahitlik ettiklerini belirten Afşin, "Fillerde hamilelik süreci 2 yıl sürüyor. Bu üçüncü kızımız. Anne ve babaları ile birlikte 5 kişilik bir fil ailemiz oldu." şeklinde konuştu 

Afşin, fillerin park alanı içinde ayrılan 15 bin metrekarelik doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürdüğünü, bebek filin de bugün ilk defa bahçede kısa bir gezinti yaptığını, fil büyüdükçe dışarıda geçireceği zamanın da artacağını ifade etti.

Büyük abla İzmir'in de yavruyu annesi kadar koruyup kolladığını söyleyen Afşin, içgüdüsel olarak ablanın da anneliğe hazırlandığını kaydetti.

"Hayvanseverlerden isim tavsiyeleri bekliyoruz"

Afşin, şöyle devam etti:

"Onlara burada doğal bir ortam oluşturduk. Sıcak havalarda havuzları kullanıyorlar. Üzerlerine konan böcekleri kovmak için hortumlarıyla kum atıyorlar. Doğal ortamlarında yedikleri tüm sebze ve meyveleri veriyoruz. Onlar bizim can dostlarımız, evlatlarımız. Bize sevgiyle bakıyorlar. Yeryüzü yalnızca insanlara ait değil, bunu unutmamak gerekiyor. Herkesi parkımıza bekliyoruz."

Afşin, yavru file an itibarıyla isim verilmediğini belirterek, hayvanseverlerden gelecek isim tavsiyelerini değerlendireceklerini de sözlerine ekledi.







Yorumlar (0)