Tunus'ta yine göçmen faciası: En az 21 ölü

Tunus açıklarında son günlerde meydana gelen dört tekne faciasında 21 düzensiz göçmenin daha cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

DÜNYA 06.07.2021, 00:08 06.07.2021, 10:02
Tunus'ta yine göçmen faciası: En az 21 ölü

Tunus Ulusal Muhafızlık Sözcüsü Hüsameddin Cibali, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sfaks şehrinin güneyinde son 10 günde meydana gelen dört ayrı tekne faciasında 21 cansız bedene daha ulaşıldığını, şu ana dek toplam can kaybı sayısının 49'a yükseldiğini dile getirdi.

Dört olayda toplam 78 kişinin kurtarıldığını söyleyen Cibali, teknelerde toplam 135 düzensiz göçmenin bulunduğunu ve 8 kişinin kayıp durumda olduğunu kaydetti.

Yaz mevsiminde 'umuda yolculuk' sayısı artıyor

Kuzey Afrika ülkesi Tunus, yaz mevsiminin deniz şartlarını uygun hale getirmesi ve İtalya sahillerine yakın konumu sebebi ile düzensiz göçmenlerin Akdeniz'de tehlikeli umuda yolculuğa açılmak için kullandığı uğrak nokta olarak öne çıkıyor.

BM (Birleşmiş Milletler) Mülteciler Yüksek Komiserliği sözcülerinden Carlotta Sami, 4 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği açıklamada, 2021 yılı başından mayıs ayına kadarki dönemde en az 500 göçmenin Orta Akdeniz göç güzergahında Avrupa'ya geçmeye çalıştığı esnada denizde boğularak can verdiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)