İzmir'de yavru fil heyecanı: 'Begümcan' bir kez daha anne oldu

İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki Winner ve Begümcan adlı fillerin üçüncü yavruları dünyaya geldi.

YAŞAM 20.06.2021, 19:44 21.06.2021, 10:44
İzmir'de yavru fil heyecanı: 'Begümcan' bir kez daha anne oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, yaklaşık olarak 24 aylık gebelik sürecinin ardından 25 yaşındaki Begümcan'ın 110 kilogram ağırlığında sağlıklı bir yavrusu dünyaya gözlerini açtı.

Nesli tükenme tehlikesi altında

Dünyada nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanlar listesinde gösterilen Asya fillerinin sayısı yeni doğumla beraber İzmir'de 5'e yükseldi. Yavruya şimdilik bir isim verilmezken, Winner ve Begümcan çiftinin önceden 'Deniz' ve 'İzmir' isminde iki yavrusu olduğu öğrenildi.

"Yakında ziyaretçilerimizle tanışacak"

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, anne fil Begümcan'ın hamilelik sürecini uzun bir süredir izlediklerini belirterek, yeni yavrunun kendilerini oldukça heyecanlandırdığını dile getirdi.

Fil ailesinin yavruyu sahiplendiğini kaydeden Şahin Afşin, şöyle devam etti:

"Şimdilik Doğal Yaşam Parkı'nın en yeni mensubu. Günlerdir onun doğmasını bekliyorduk. Sonunda dünyaya geldi. Çok sevimli ve hepimizi inanılmaz derecede mutlu etti. Yavrumuz sağlıklı ve bir hayli hareketli. Bir süre içeride bakıldıktan sonra dışarı çıkarılacak. O zaman misafirlerimiz de yavruyu görebilecek."







Yorumlar (0)