“Bana teşkilatın numarasını verin” kurye, beraat etti 

Tuzla’da maske takmayan ve buna rağmen polise direnerek “Bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını gönderin.” sözleri ile Türkiye’nin gündemine oturan kurye Cihan Aksu, aylar sonra beraat etti. 

YAŞAM 24.09.2021, 16:58 26.09.2021, 09:29
“Bana teşkilatın numarasını verin” kurye, beraat etti 

Tuzla’da kuryelik yapan ve maske takmamak için polise direnen, o sırada birilerini arayarak “Bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını gönderin.” sözleriyle Türkiye’nin gündemine oturan Cihan Aksu, “kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla 5 sene 3 ay hapis istemiyle yargılanıyordu. İstanbul Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına sanık Cihan Aksu katılmazken nihai karar verildi. 



“Polislere direnmedim” 

İlk duruşmaya katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkartılan ve celse arasında yakalanıp dinlenen Cihan Aksu, “Polise maske takacağımı söyledim ama buna rağmen bana ceza yazdılar. Bunun dışında herhangi bir direniş ya da hakaret olmadı.” ifadelerini kullandı.  



“Suç unsurları oluşmadı” 

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık hakkında “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan dava açılsa da sanığın üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.  

Yorumlar (0)