Balık Dolunayı nedir? Balık Dolunayının burçlara etkisi

10 Eylül Cuma tarihinde gerçekleşen Balık Dolunayının etkisi burçlar üzerinde 10 gün kadar devam edecek. Hassas ve duygusal bir sürecin içerisine girecek olan burçları Balık Dolunay’ında neler bekliyor? Astroloji meraklılarının merak ettiği Balık Dolunayının genel ve burçlara etkisini sizler için derledik. Peki, Balık Dolunayı ne zaman? Balık Dolunayının burçlara etkisi nedir? İşte Balık Dolunayının burçlara etkisi…

YAŞAM 12.09.2022, 13:51 18.09.2022, 11:52
Balık Dolunayı nedir? Balık Dolunayının burçlara etkisi

Balık burcunda meydana gelecek olan eylül dolunayı 10 Eylül tarihinden itibaren burçlarda etkisini hissettirmeye başlayacak. Astroloji meraklıları Balık Dolunayının burçlara olan etkilerini merak ediyor. Peki, Balık Dolunayı ne zaman olacak? Balık Dolunayının burçlara etkisi nedir? İşte ayrıntılar…

Balık Dolunayı ne zaman?

10 Eylül 2022 günü saat 12.59’da gerçekleşen Balık Dolunayı, balık burcunun 17 derecesinde görüldü. Etkisini hissettirecek olan dolunayın burçlara yansıması ise 10 gün kadar devam edecek.

Dolunaylar sonuçların alınması, değerlendirmeler, farkındalık ve açığa çıkma durumlarının görüldüğü zamanlardır. Bu zaman aralığında değerlendirmeler ve bu sonuçlar Balık burcu hatta Balık-Başak aksı karakteristiğinin hayatımıza yansıyacağı manasına gelmektedir. Balık burcu kapalı konular, mistik, duygusal durumlar, iyileşme, fedakarlık ve hassasiyet ile ilişkilendirilir. Bu zaman aralığında haritamızda Balık burcu hangi hanemize yansıyorsa duygusal ve psikolojik bazı hassasiyetler, bazı bitişler ile sonlanmalar yaşanabilir.

Balık Dolunayının etkisi nedir?

Balık Dolunayı 10. evinizin tam tepe kısmına kavuşum sağlamakta bu durum da bu Dolunayın etkilerini oldukça çok göreceğimiz manasına gelmektedir. Bunun yanı sıra an haritasının yükselen burcu olan Balık burcu ile Jüpiter’i yönetici gezegen şeklinde paylaşan Yay'ı da unutmamak gerekmektedir.

Bu hususta haritanın neredeyse bütün gezegenleri belirli miktarlarda öneme sahip oluyor. Jüpiter Merkür ile tezat açı oluşturacak şekilde duruyor. Bu durum da zaman aralığında hayat felsefenizde ve hayat görüşünüzde birtakım fikir farklılıkları görebileceğinizi, iletişimsel sorunlarla karşı karşıya kalabileceğinize işaret ediyor. Merkür’de mevcut durumda durağan bir haldeyken, retro yapmaya hazırlanıyor.

An derecesini etkisi altına alan gezegenler ise Mars, Uranüs ve Neptün’dür. Balık etkisi altında kalan dolunay Balık ile Neptün etkisini arttırmış halde ki bu durumda son zamanlarda biraz kaçışa yöneleceğinizi, yanlış anlaşılma kurbanı olacağınızı, tembellik yapabileceğimiz bir dönemi işaret edebilmektedir. Uranüs’ten ulaşan uyumlu yönler de Balık hayal gücü ile bir araya geldiğinde bu zamanın kaçışlar olduğu kadar yaratıcı, farklı ve eğlenceli olabileceği manasına da gelebilmektedir.

Bu zaman aralığının en tehlikeli yönlerinden bir tanesi ise Mars’ın an derecesine gerçekleştirdiği kare açı olarak görülmektedir. Bu durumun benzerini geçtiğimiz dönem görülen Yeniay’da şahit olmuştuk. ALDEBARAN sabit yıldızı bir araya geldiği İkizler burcunda olan Mars an derecesine karşılık sert bir çalışma içine girerek bu aralığı yine kavgalı, savaşlı ve tartışmalı bir konuma getirebilir. ALDERBARAN sabit yıldızının etkisi eğer bir tık kuvvetlenirse bu etkilere bir de dürüstlükle tehlikesini işin içerisine sokabilmektedir. Yani bu zaman aralığında yalanlar ve yanılgılara fazlasıyla dikkat etmek gereklidir.

Balık Dolunayının burçlara etkisi nelerdir?

Yükselen burçlar üstünden incelenecek olursa:

Yükselen Koç

Arkanızdan döndürülen çevrilen olaylar, sizden veya sizin hakkınızda gizli tutulan ilişkiler olabilir. Bu zaman aralığında bir olsun inzivaya çekilebilirsiniz. Psikolojik açıdan iyileşmek size iyi gelecektir. İnziva denildiğinde kaçıp uzaklaşmak akla gelebilir, ancak bu zaman aralığında bağımlılık oluşturabilecek durumlara ve kaçışlar konusunda dikkatli olmalısınız.

Yükselen Boğa

Sizin adınıza fazlasıyla sosyal, dostlarınızla ve içerisinde olduğunuz gruplar ile daha çok bir arada bulunduğunuz, duygusal destek olduğunuz ve hasret giderdiğiniz bir dönem olacak. Bunun yanı sıra dargınlıkların ortadan kaldırılması hususunda da oldukça güzel adımlara yardımcı olacaktır. Alınganlık, yanlış anlama ve anlaşılma gibi durumlar görülebilmektedir.

Yükselen İkizler

Kariyeriniz noktasında hususlarda yeni başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Beklentileriniz ve idealleriniz oldukça yüksek. Gerçeklerin farkında olmanız, dikkatli adımlar atmanız ve ayaklarınızın yere basıyor olması dolunay kariyeriniz adına düşündüğünüzden daha büyük etkiler yaratabilir.

Yükselen Yengeç

Yolculuklar, eğitim, yayıncılık ve yabancılar ile ilgili konularda yeni başlangıçlara adım atabileceğiniz bu dolunay birtakım belirsizliklere ve karmaşaya yol açabilir. Atacağınız bu yeni adımları bazı fedakarlıklar ardından size gelebilir. Bu zaman aralığında hayatınıza yeni dahil olan konular ve attığınız yeni adımların sonuçları aslında düşündüğünüzden daha büyük olabilir.

Yükselen Aslan

Sigortalar, krediler, borçlar, alacak verecekler, ortaklaşa gelirler ve eşin gelirleri gibi hususlarda etkilerini beklediğinizden daha büyük görebilecek yeni başlangıçlar aralığı olarak değerlendirilebilir. Ancak dikkat etmeniz gereken konu yanılgı potansiyelini içerisinde bulunduran bir dolunay. Adımlarınızı sorgulayarak ve dikkatli atılmanız gerekmektedir.

Yükselen Başak

Dolunay ikili ilişkiler, ortaklık ve evlilik konularında görülecek. Bu hususların yanı sıra dolunay danışmanlık yapma, açık düşmanlıklar ile danışmanlık alma gibi hususları da işaret etmektedir. Genel olarak karşınızdaki kişilerle birtakım farklılıklar görebilirsiniz. Bu dolunay Başak burçları adına fazlasıyla romantik etkiler gösterebilmektedir. Yeni bir teklif, yeni bir ilişki, yaratıcı jest ile romantik davranışlarla ilişkiniz farklı bir boyuta geçebilir.

Yükselen Terazi

İşlerinizle alakalı olarak yeni başlangıçlar, yeni gündemler görebilirsiniz. Sağlık, beslenme, günlük işler ve iş arkadaşlarınız ile ilgili değişiklilere şahit olacağınız bir zamandan geçebilirsiniz. İyileşme ve sağlık konusunda da oldukça değerli ve olumlu zamanlardasınız. Bu hususlar ile ilgili olağan davranışlarınıza teslimiyet ve bir adanmışlık duygusuyla yapacağınız yeni adımlar düşündüğünüzden daha büyük sonuçlara sebep olabilir.

Yükselen Akrep

Hobileriniz, flörtler ve aşk konusunda sahneye atılmanız açısından oldukça değerli bir dönem. Özellikle sahne sanatları ile uğraşan Akrep’ler adına oldukça değerli bir zaman aralığı olacak. Özellikle yeni romantik bir ilişki adımları adına oldukça net bir dolunay.

Yükselen Yay

Gayrimenkul, aile ve ev ile ilgili hususlar ve ailenizle alakalı yeni gelişmeler görebileceğiniz bir dolunay. Uzun vadede gayrimenkul yatırımları adına verim sağlayabileceğiniz bir dönem olarak görülmektedir. Ebeveynleriniz ile bağınızın kuvvetleneceği, kırgınlıkları ve küslükleri uzaklaştırabileceğiniz ancak bir o kadar da alınganlık ve yanlış anlaşılmalara açık bir zaman aralığı.

Yükselen Oğlak

Yeni bir kurs, eğitim adına adım atılabilir. Sertifika almanız düşündüğünüzden daha değerli sonuçlara ulaşabilecek iş anlaşmaları hakkında yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra yazı yazan yükselen Oğlak’lar adına ufkunuzu açacak bir dönem. Akrabalarla, kardeşlerle ve şehir içi yolculukların yoğunlaşacağı, duygusal bağlarınızı kuvvetlendireceğiniz bir zaman içerisindesiniz.

Yükselen Kova

Yeni harcamalar ve eşyalar satın alabilir. Yatırımlar yapabilirsiniz. Bu zamanın gözden kaçan harcamalara ve biraz aldanmaya açık görüldüğü bir zaman olduğu hususunda da uyarıları dikkate almalısınız. Bu yatırımlar konusunda eğer dikkatli hesaplama yapılırsa oldukça uzun zaman içerisinde getirisi olabilecek bir konuma geleceğini görebilirsiniz.

Yükselen Balık

Yükselen Balık’ları fazlasıyla ilgilendiren bir dönem bekliyor. Dolunay’ın genel olarak etkilerinin hepsi kuvvetli olarak yaşantınıza girecek. Bu zaman aralığında kendinizi daha kolay ifade edebilecek, yaşantınızın tümü ile ilgili, duygusal düşüncesi bulunan yeni adımlar atabilirsiniz. İkili ilişkiler adına da fazlasıyla güzel bir zaman aralığı. Kendinize iyi gelmesi adına takip edeceğiniz adımları en güzel sonuçlarla göreceksiniz. Bunun yanı sıra hem fiziki hem de psikolojik açıdan iyileştirici bir zamandasınız.

Yorumlar (0)