Baklavacılara "ucuz tepsi" şoku!

Aralarında Gaziantepli baklava ustaları da olan yaklaşık 50 baklava ustası, sosyal medyada yer alan ucuz tepsi ilanı ile dolandırıldı.

YAŞAM 11.11.2019, 13:32
Baklavacılara "ucuz tepsi" şoku!

Dolandırıcılar, bu kez baklava imalatında kullanılan tepsi, fırın, hamur açma makinesi gibi gereçlerin bulunduğu düşük fiyatlı ilanlarla baklava ustalarını hedef aldı. Aralarında Gaziantepli baklava ustaları da olan Türkiye genelindeki yaklaşık 50 usta, uygun fiyata tepsi ve mutfak araç gereçleri almak isterken dolandırıcıların hedefi haline geldi. 

19 yıldır baklava ustalığını yapan Mehmet Cihan Çetinkaya, dolandırıcıların daha uygun maliyetle baklava imalatı yapan baklavacıları hedef aldığını kaydederek yetkililerden yardım talep etti. Çetinkaya, sosyal medya üzerinden görüştüğü İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi illerden yaklaşık 50 baklava ustasının dolandırıldığını bildirerek, şunları söyledi:

"Ucuz tepsi gibi baklava imalatında ve satışında kullanılan malzemelerin ilanını veriyorlar. Piyasa değerinin çok altında rakamlar olduğu için tabi tüm meslektaşlarımızın dikkatini çekiyor. Özellikle Yasin Y. isimli hesaptan verilen ilanlarla baklavacılar kandırılıyor. Baklava ustaları almak istediği malın parasını yatırmasına rağmen sipariş ettiği tepsi ya da diğer makine veya teçhizatı göndermiyorlar. Şu anda benim bildiğim 50 kadar mağdur baklava ustası var. Belki de sayı daha fazladır. Beni de dolandırıyorlardı, biraz araştırınca dolandırıcı olduklarını anladım. Bu tür ucuz ilanlara itibar etmeyin."

Çetinkaya, bazı mağdurların yer aldığı illerdeki savcılıklara suç duyurusunda bulunduğunu, henüz yakalanamayan dolandırıcıların baklava ustalarını dolandırmayı sürdürdüklerini ifade etti. 

Diğer yandan, sosyal medyada birçok platform tarafından şahsın isim ve telefon numaraları paylaşılıyor ve dolandırıcı olduğu yönünde sosyal medya kullanıcılarına uyarılarda bulunuluyor. 
 

Yorumlar (0)