Beşiktaş adım adım zirveye ilerliyor

Süper Lig'in 11. hafta maçında Yukatel Denizlispor'u evinde 1-0 mağlup eden Beşiktaş, kötü başladığı sezonda 7. haftadan itibaren ortaya koyduğu performansla zirve yarışına ortak oldu.

SPOR 11.11.2019, 13:35
Beşiktaş adım adım zirveye ilerliyor

Beşiktaş, son 5 haftada Süper Lig'de en çok puanın sahibi olan takım oldu. Ligin 6 haftalık bölümünde 5 puan alan siyah-beyazlı takım, sonraki 5 maçta ise 13 puan alabildi. Ligde zirvede yer alan Demir Grup Sivasspor, son 5 haftada 12 puanı hanesine yazdıran takım oldu.

Söz konusu dönemde Medipol Başakşehir ve BtcTurk Yeni Malatyaspor 11’er, Trabzonspor ve Galatasaray ise 10’ar puan aldı. Süper Lig'de ikinci sırada yer alan Fenerbahçe ise 9 puan toplayabildi. Ligin 6. haftasında liderlik koltuğunda oturan Aytemiz Alanyaspor, sonraki 5 maçta 5 puan elde etti.

beşiktaş ile ilgili görsel sonucu

Kötü başlangıçtan zirve yarışına

Süper Lig'in 6. haftasında bir galibiyet, 2 eşitlik ve 3 yenilgiyle 5 puanın sahibi olan ve son zamanların en kötü başlangıcını yaşayan Beşiktaş, tüm bunlara rağmen zirve yarışına dahil olabildi. Sezonun 6 haftalık bölümünde 5 puanla 16. sırada bulunan siyah-beyazlı takım, ardından mücadele ettiği 5 karşılaşmada topladığı 13 puanla 11. hafta sonunda 8. sıraya kadar yükseldi.

Beşiktaş, liderlik yarışına dahil olduğu 5 karşılaşmada 4 galibiyet ve bir eşitlik yaşadı. Sezonun 6. haftasında 5 puanla zirvenin 9 puan gerisinde yer alan siyah-beyazlı takım, 11. hafta sonunda bu farkı 3 puana indirdi.

İlgili resim

Siyah-beyazlı takım, liderlik yarışına ortak olduğu periyottaki iyi savunmasıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Süper Lig'in ilk 6 karşılaşmasında kalesinde 12 gole engel olamayan Beşiktaş, sonraki 5 maçta ise kalesinde sadece 1 gol gördü.

Sezonun 6 haftalık bölümünde 8 gol kaydeden ve eksi 4 averajda kalan Beşiktaş, bunu da artıya çevirdi. Ligin 11. haftası sona erdiğinde 14 kez fileleri havalandıran ve kalesinde 13 gole engel olamayan siyah-beyazlı takım, averajını artı 1’e yükseltti. Kötü başlangıç yaptığı 6 karşılaşmada 12 gol yiyen ve Gençlerbirliği ile ligin en kötü savunmasını yapan Beşiktaş, 5 karşılaşmada ise yediği bir golle bu periyotta en iyi savunma yapan kulüp olarak yer aldı.
 

Yorumlar (0)