Bakan Yanık müjdeyi verdi: 230 bin haneye ödeme başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, ihtiyaç sahiplerine yönelik başlatılan “doğal gaz tüketim desteği” ödemelerinin bugün başladığını açıkladı. Proje kapsamında yüz binlerce haneye yardım yapılacak.

YAŞAM 23.03.2022, 10:18 23.03.2022, 14:06
Bakan Yanık müjdeyi verdi: 230 bin haneye ödeme başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, daha önceden kömür yardımı olarak verilen yakıt desteğinin bu sene doğal gaz tüketim desteği olarak da verileceğini dile getirmişti. Başlatılan projenin ödemeleri bugün yapılmaya başlandı.

Başvurular 18 Şubat’ta başlamıştı

Başvuruları 18 Şubat 2022 tarihinde başlayan proje hakkında Bakan Derya Yanık, şunları kaydetti: “Başvuru yapan vatandaşlarımızdan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından onaylanan 230 bin haneye desteklerimizin birinci taksiti bugün yatırılmaya başlandı. Senelik şekilde gerçekleştirilecek olan desteğin birinci taksit ücreti 80,5 milyon Türk lirası olarak belirlendi. Başvurular, e-Devlet üzerinden devam ediyor. Şu anda başvuru sürecini tamamlayan hanelere yönelik ödemeler gerçekleştiriliyor.”



450-1150 TL arasında değişen destek

İhtiyaç sahiplerinin konakladığı ve doğal gaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldeden vatandaşların destekten faydalanabildiğini ifade eden Yanık, destek tutarının 450-1150 TL arasında değiştiğini aktarıyor. Hanelere verilen yardımların ölçümleri, ısıl harita baz alınarak gerçekleştiriliyor. Ödemelerin ilk taksiti mevsim durumuna göre 225-575 TL arasında değişiyor. 

Doğal gaz altyapısı bulunanlar faydalanabiliyor

Belirtilen projeden faydalanmak isteyen kişiler arasında hem ön ödemeli sayaç hem de faturalı ödeme yöntemleri kullananlar bulunuyor. Bakan Yanık, başvuruların e-Devlet üzerinde onaylanmasının ardından vatandaşların PTT’ye giderek faturalarını ibraz etmeleri gerektiğini ve bu şekilde kolayca destekten faydalanılabileceğini ifade ediyor. Ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların destek miktarı ise katlara aktarılacak. 

Kronik hastalara yüzde 5 ek ödeme yapılacak

Kronik hasta olduğuna ve hayatını cihaz kullanarak sürdürebildiğine dair sağlık raporu bulunan vatandaşlar için ise yüzde 5 oranında daha fazla ödeme yapılacak.

Yorumlar (1)
bedirhan 2 yıl önce
muhtaç