Bahar geldi derken... Meteoroloji saat verdi

MGM (Meteoroloji Genel Müdürlüğü), Trakya başta olmak kaydıyla Ege ve Marmara bölgelerinin kıyı kesimleri için fırtına uyarısında bulundu. MGM tarafından gerçekleştirilen açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

YAŞAM 30.03.2022, 19:29
Bahar geldi derken... Meteoroloji saat verdi

Meteoroloji, Ege Bölgesi'nin kıyı kesimleri ile Trakya'nın batısında beklenen şiddetli rüzgar ve fırtına sebebiyle uyarı yaptı.

MGM tarafından gerçekleştirilen açıklamada, rüzgarın 31 Mart Perşembe günü sabah saatleri itibarıyla Ege Bölgesi'nin kıyı kesimleri ile Trakya'nın batısında, 1 Nisan Cuma günü Ege ve Marmara bölgelerinin geneli ile Karadeniz'in batısında güney yönlerden şiddetli (40-60 km/saat) ve dönem dönem fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği öngörülüyor" denildi.

Saat verildi

MGM'nin yaptığı uyarıda, rüzgarın 31 Mart Perşembe günü sabah 06.00 ve 1 Nisan Cuma günü 23:59 saatleri arasında etkisini göstereceği belirtilirken, rüzgarın hızının 80 kilometreye dek çıkabileceği öngörülüyor.

Uyarıda bulunuldu

MGM, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alması gerektiğine yönelik uyarı yaptı. Meteoroloji tarafından gerçekleştirilen uyarıda, yurttaşların çatı uçması, doğal gaz ve sobadan kaynaklanan baca gazı zehirlenmeleri, direk veyahut ağaç devrilmesi, ulaşımda aksaklıklar gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olması uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)