TELKODER'den açıklama: İnternete büyük zam geliyor

TELKODER, BTK (Bilgi Teknolojileri Kurumu) tarafından yayımlanan yeni karar çerçevesinde, Türk Telekom tarafından toptan tarife fiyatlarında yüzde 67'lik bir zam yapıldığına işaret etti. Yeni tarifelerin 1 Nisan’da uygulamaya alınacağını kaydeden TELKODER, “Tüketiciler ilerleyen dönemde yüksek sabit telefon ve internet faturası ödemek mecburiyetinde kalacak. Kararın tekrar gözden geçirilmesini ve iptal edilmesini istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

EKONOMİ 30.03.2022, 19:54
TELKODER'den açıklama: İnternete büyük zam geliyor

BTK tarafından yayımlanan yeni karar çerçevesinde, altyapıda hakim operatör olan Türk Telekom’un toptan tarife ücretlendirmelerinde yüzde 67'lik bir zam yapacağı açıklandı.

BTK’nın kararına değinen TELKODER (Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği), 1 Nisan Şaka Günü’nde uygulamaya girecek olan zamlı toptan tarifelerin, hakim operatörden toptan hizmet alarak çok sayıda aboneye sabit telefon ve internet hizmeti veren alternatif işletmecileri maddi yönden büyük zararlara uğratacağına işaret etti. 

"Türk Telekom yeniden devletin oldu ama..."

Telekomünikasyon sektöründe bahse konu işletmecilerin korunması sayesinde rekabetin artacağını ve vatandaşların uygun fiyatlı haberleşme olanaklarından yararlanacağını kaydeden TELKODER Başkanı Halil Nadir Teberci, karara ilişkin olarak, şu yorumda bulundu:

“Türk Telekom yeniden devletin oldu fakat alınan ilk kararın zam olması bizleri derinden üzdü. BTK muhakkak sektörden görüş almalı ve yeni tarifelere geçiş için süre tanımalıydı. Milyonlarca bireysel ve kurumsal aboneye hizmet veren alternatif işletmeciler olarak, bu kararın tekrar gözden geçirilmesini ve iptal edilmesini talep ediyoruz. Bu istediğimiz kabul edilirse sektördeki işletmecilerin zararlarının önüne geçilir, faturalarda yüksek artışlar görülmez."

Yorumlar (0)