Aynı şikayetlerle hastaneye başvurdular: Sahil boşaltıldı

Sakarya'nın Karasu ilçesinde denize girdikten hemen sonra kaşıntı ve kızarıklık şikayeti yaşayan yurttaşlar hastaneye başvururken, kaymakamlık denize girmeyi yasakladı.

YAŞAM 19.07.2021, 22:26 20.07.2021, 16:12
Aynı şikayetlerle hastaneye başvurdular: Sahil boşaltıldı

Sakarya'ya bağlı Karasu ilçesinde denize girenlerde kaşınma şikayetleri başlayınca sahil boşaltıldı. Denize giren çok sayıda kişi aynı şikayetlerle Karasu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Karasu Kaymakamlığı, önlem maksadıyla denize girişlere müsaade etmedi.

Çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı

Karasu Sahili'nde denize giren yurttaşların vücutlarında kaşıntılar başladı. Bir süre sonra bazı yurttaşların vücutlarında kaşınmaya bağlı kızarıklar meydana geldi.

İhbarda bulunulması üzerine sahile gelen sağlık ekipleri çok sayıda kişiyi hastaneye naklederken, bazıları da kendi araçları ile hastaneye gitti. Çok sayıda kişi Karasu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Deniz suyundan örnek alındı

Sağlık personellerinin görüş belirtmesi üzerine akşam saatlerinde önlem maksadıyla kaymakamlık tarafından denize girilmesine müsaade edilmedi. İlerleyen saatlerde denize girilmesine yeniden müsaade edildi.

Kaşınmanın sebebini tespit etmek için deniz suyundan örnek alınacağı belirtilirken, ekiplerin çalışmaları sürüyor. Hastaneye gidenler tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

Yorumlar (0)