Aydın’da okulda yedikleri yemekten zehirlenen öğrenci sayısı 48’e çıktı

Aydın'da bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye başvuran öğrenci sayısının 48'e yükseldiği bildirildi. Öğrencilere yapılan müdahaleler devam ederken, bazılarının ise taburcu edildiği belirtildi.

YAŞAM 20.04.2024, 10:26 22.04.2024, 09:21 Melina Ay
Aydın’da okulda yedikleri yemekten zehirlenen öğrenci sayısı 48’e çıktı

Olay, Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, öğleden sonra düzenlenen etkinlik sırasında 5’inci sınıf öğrencileri, okulda servis edilen tavuk pilavından yedi. Evlerine dönen öğrenciler akşam saatlerinde fenalaşmaya başladı. Bazı öğrencilerde görülen kusma ve rahatsızlık belirtileri üzerine durum hemen sağlık ekiplerine bildirildi. Hızla harekete geçen sağlık ekipleri, rahatsızlanan öğrencileri ambulanslarla Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisine sevk etti. Zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan çocukları duyan aileler, endişeyle okula akın etti.

Hayati tehlikeleri yok

Şu ana kadar 48 öğrencinin mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, öğrencileri tedavi altına alırken bazılarının ise taburcu edildiği belirtildi. Öğrencilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklanırken, olayla ilgili inceleme ve soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0)