Ardahan, baharı müjdeleyen leyleklerin uçuşuyla renklendi!

Doğu Anadolu Bölgesi kentlerinden Ardahan’da, adeta bahar havası esmeye başladı. Sonbahar aylarında sıcak bölgelere giden leylekler, havaların bahar aylarına girip sıcaklaşmasıyla beraber Ardahan’a döndüler. Baharı müjdeleyen leylekler, yuvalarını yapmaya başladı. 

YAŞAM 21.04.2021, 12:50 22.04.2021, 11:47
Ardahan, baharı müjdeleyen leyleklerin uçuşuyla renklendi!

Sonbahar aylarından itibaren Doğu Anadolu’da başlayan soğuk hava dalgasından kaçan leylekler, ilkbahar ve yaz ortasında geri Ardahan’a dönmeye başladı. Adeta bahar havasının esmeye başladığı kentte, havaların ısınması sonucu leylekler de geldi. İl merkezinde bulunan binaların çatıları ya da buldukları en yüksek yere yuva kurmaya başlayan leylekler, yaz mevsimi için hazırlıklarına başladı. Resmen baharı müjdeleyen leylekler, Ardahan kentine de ayrı bir renk sağladı.



Sıcak alanlara göç ediyorlar

Bina çatılarına yuva yapmaya başladıkları görülen leylekler, yavruları için de bu yuvaları yapıyorlar. Yılın her İlkbahar aylarında gelen leylekler, bu kez Nisan ayının sonlarını tercih etti. Mayıs ayında da kalmayı sürdürecek olan leylekler, Yaz aylarının ardından eylül sonu yani tam Sonbahar mevsiminin yaşandığı döneme kadar yuva yaptıkları bölgede kalıyorlar. Daha sonra ise leylekler, sıcak alanlara doğru göç ediyorlar. 



Kışın gelmesinin ardından sıcak iklimli bölgelere geçecek olan leylekler, Ardahan kentinde baharı müjdeledi. Ayrıca kente renkli bir hava da getiren leylekler, Kentte yeni yuva yapmanın da telaşı içerisindeler. Özellikle yuva yapmak için bina çatılarını tercih eden leylekler, yüksek bölgelerde yuvalanıyorlar. 

Yorumlar (0)