Yunanistan ile Suudi Arabistan arasında 'Patriot' anlaşması

Yunanistan hükümetinin, Suudi Arabistan’a ziyareti kapsamında, Suudi Arabistan’a Patriot savunma sisteminin verilmesi konusunda anlaşma sağlandı.

DÜNYA 21.04.2021, 13:01 22.04.2021, 11:47
Yunanistan ile Suudi Arabistan arasında 'Patriot' anlaşması

Yunan Bakanların, Suudi Arabistan’a ziyaretinde yapılan görüşmelerde iki ülke, savunma alanında işbirliği anlaşması imzaladı. 

Patriot savunma sistemi için anlaşma yapıldı

İki ülke arasında yapılan görüşmeler kapsamında, Patriot savunma sisteminin, Suudi Arabistan’da konuşlandırılmasına karar verildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan ile anlaşmanın imzaladığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Dendias, Yunan Savunma Bakanı Panagiotopoulos ve Suudi Arabistan'a ziyaretleri çerçevesinde Suudi yetkililerle Yunanistan ile birlikte Körfez İşbirliği Konseyi ile de bir anlaşmanın yapıldığını duyurdu.

Atina hükümeti, bu Patriot anlaşmasıyla 2019 yılından bu güne resesyon içerisinde olan ve pandemi sebebiyle çıkmaza giren ülke ekonomisini düzlüğe çıkarmayı hedefliyor.

Suudi Arabistan ile yapılan görüşme ve anlaşmaların, savunma ve diplomatik alandaki işbirliğini güçlendirdiğine dikkat çeken Dendias, bunun Körfez ülkeleri ile büyük bir ilerleme olduğunu ifade etti.

Suudi Arabistan’da konuşlandırılacak

Yunan Savunma Bakanı Panagiotopoulos, Atina ve Riyad hükümetleri arasında imzalanan bu anlaşmanın, Suudi ve Yunan güvenlik güçlerinin kabiliyetlerinin geliştirilmesi kapsamında büyük önem taşıdığını aktardı. Panagiotopoulos, ayrıca bu Patriot sisteminin yakın bir süreçte Suudi Arabistan’da konuşlandırılarak faaliyete geçeceğini açıkladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi M. bin Selman arasında bir görüşme gerçekleşti ve iki ülkenin imzaladığı "askeri anlaşma”dan sonra işbirliğinin diğer yönleri konuşuldu.

Söz konusu görüşmede, iki ülkenin ilişkileri, ortak işbirliği ve bu işbirliğinin geliştirilmesinin dışında bölgesel meseleler tartışıldı.

Yorumlar (0)