Aracın çarptığı sokak köpeğini yürütmek için kredi çekti

Kocaeli'nde bir aracın çarpması sonucunda ağır şekilde yaralanan ve bazı veterinerlerin "Bir daha yürüyemeyecek." dediği sokak köpeği, başkent Ankara'daki bir veteriner kliniğinde gördüğü 4 aylık tedavi sürecinin ardından tekrar adım atmaya başladı. Tedavi masraflarını karşılamakta zorlanan hayvansever Ömer Ayhan, köpeğin tedavisinin sağlanması için bankadan kredi çekti.

YAŞAM 05.06.2022, 23:00
Aracın çarptığı sokak köpeğini yürütmek için kredi çekti

Kocaeli'nde ikamet eden güvenlik görevlisi Ayhan, yaklaşık olarak 5 ay evvel otobüsle eve döndüğü esnada aracın çarpması sonucunda yaralanan bir köpek fark etti. Otobüsten inerek köpeğin yardımına koşan duyarlı yurttaş, veterineri aradı. Kliniğe götürülen köpek, yaklaşık olarak bir ay süren yaşam savaşını kazandı. Vücudunda zedelenmeler olduğunu söyleyen veterinerler, köpeğin bir daha yürüyemeyeceği belirtti. 

Umudunu kaybetmeyen Ayhan, Ankara'da bulunan bir veteriner kliniğine başvurdu. 4 ay boyunca tedavi altına alınan köpek, başarılı ameliyatların ve fizik tedavisinin akabinde tekrar yürümeyi başardı. Ayhan, tedavi edilmesi için kredi çektiği köpeği Kocaeli'ne getirerek sahiplendi. 'Kırpık' adı verilen sevimli köpek, Ayhan ile birlikte yepyeni bir hayata başladı.

"Yalnızca kafasını oynatabiliyordu"

'Kırpık'ı anlatan Ayhan, şu sözleri sarf etti:

"Otobüsle eve dönüyordum. Aracın camından köpeği gördüm. Ayağını oynatıyordu, 'Beni kurtarın...' dercesine işaret yapıyordu. Hemen otobüsten indim. Veteriner hekim olay yerine geldi. Ön ayağı kırıktı, bir ay tedavi gördü. İlk etapta yaşaması için çabaladık. Kırık operasyonu Kocaeli'nde yapıldı. Omurları zedelendiği için felç kaldığı söylendi. Yalnızca kafasını oynatabiliyordu. Çok sayıda veterinere gittim, hepsi aynı şeyi söyledi.

"Yürüyebiliyor, heyecanlandığında koşuyor"

Geçen yıl da trafik kazasında yaralanan köpeği Ankara'ya tedaviye götürmüştüm. Bir ay tedavi görmüş ve tekrar yürüyebilmişti. Kırpık'ın da bir şansı daha olsun istedim. Orada 4 ay boyunca tedavi gördü ve çok şükür bugün Kocaeli'ne döndük. Yürüyebiliyor, heyecanlandığında koşuyor. Çok şükür. 

"Kredi çekmek zorunda kaldım"

Bana 'Felçli hayvana bakabilecek birilerini bulun.' dediler. Ben umudumu kaybetmedim. Ona yuva bulmak yerine tedavi ettirmeyi seçtim. Tedavi sürecinde viral hastalıklara da yakalandı. Bu sebeple tedavi masrafları 17 bin TL'yi buldu. 9,5 bin TL'yi peşin verdim, kalan kısmı tamamlamak amacıyla kredi çektim. 

"10 senedir sokak hayvanlarıyla ilgileniyorum"

Yaklaşık 10 senedir sokak hayvanlarıyla ilgileniyorum. İlk olarak yavru bir kediyi sahiplenmiştim. Serüvenim bu şekilde başladı. Evimde 20 tane hasta ve engelli kedim, 3 tane de köpeğim bulunuyor. Onlara bakmak bir hayli zor. Çok yoruluyorum ve onların sevgisi her şeyi unutturuyor."









Yorumlar (0)