Ankara’da hafta sonu tatilinin keyfini çıkarabileceğiniz 5 yer

Tüm haftanın yorgunluğunu çıkarmak, şehrin kalabalığından uzaklaşarak ailenizle zaman geçirmek istiyorsanız Ankara’da sizlerin hizmetine sunulmuş birçok mesire alanı var.

YAŞAM 04.05.2019, 15:28 04.05.2019, 16:01
Ankara’da hafta sonu tatilinin keyfini çıkarabileceğiniz 5 yer

Bahar aylarının gelmesiyle insanlar hafta sonu aileleriyle yapabilecekleri aktiviteler aramaya başladı. Hava sıcaklıklarının da artmasıyla birlikte insanlar park, bahçe ve piknik alanlarına akın etti. Sizde hafta sonu için plan yapıyorsanız Ankara’da birçok mesire alanı var. İşte o mesire alanlarından bazıları…

Ahlatlıbel tesisleri

Çankaya Oran semtinde bulunan tesislerde 180 bin metrekare orman ve 25 bin metrekare çim alan bulunuyor. Ayrıca araçlarıyla gelen vatandaşlar sorun yaşamasın diye 1500 araçlıkta otopark mevcut. Şehrin yanı başında olan ve şehrin kalabalığından çok uzak hissettiren tesislerde yapılabilecek birçok aktivite var. Koşu ve yürüyüş yollarında sporunuzu yapabilir, bisiklet yolunda bisikletinizi sürebilirsiniz.  3 tenis kortu, iki halı saha, 3 basketbol sahası ve 2 voleybol sahası bulunan tesis, spor alanında bol seçenek sunuyor. Tüm bunların yanında tesisler mangal kokmayan mesire alanı olarak ünlenmiş durumda. Maalesef tesislerde mangal yakılmasına izin verilmiyor.

Harikalar Diyarı

1 milyon 300 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Harikalar Diyarı devasa bir kent parkı. Harikalar Diyarı hem büyükler hem çocuklar için birçok imkân barındırıyor. 25 bin metrekarelik  Masal Adası’nda çocukları devler ve cüceler bekliyor. Ayrıca 12 farklı cep sineması bulunan Masal Adası’nda, masal kahramanlarının çizgi filmlerini de izleyebiliyorlar.

Harikalar diyarı mesire alanında piknik yapabileceğiniz, mangal yakabileceğiniz alanlarda mevcut. Ayrıca parkın içinde kır kahvesi ve kafeteryalar var. Ziyaretçilerin araçlarını park edebilecekleri otoparklarıda içinde bulunduruyor.

Mavi göl

2 milyon 121 metrekarelik devasa kullanım alanıyla Mavi Göl’de Ankaralıların hafta sonu duraklarından. Mavi Göl'de piknik yapanlar için barbekü, ahşap piknik masaları,  çardaklar, aile salıncağı, gölgelik, çay bahçeleri, seyir terasları, çeşmeler ve tuvaletler mevcut. Ayrıca Mavi Göl ziyaretçileri deniz bisikletine binerek göl üzerinde tur atabiliyorlar. Özel olarak hazırlanan iskele üzerinde balıkta tutabiliyorlar.

Göksu Parkı

Göksu Park 550 bin metrekarelik alan üzerine kurulmuş durumda. Bu alanın 127 bin metrekaresi ise gölden oluşuyor. Göl kıyısında oluşturulan rekreasyon alanında, seyir fenerleri, balık tutma iskelesi, su sporları tesisleri, 500 aile için piknik masaları ve barbekü misafirlerini ağırlıyor.

Göksu Park'ta araçlar için otopark, bisiklet yolları ve yürüyüş yolları, açık hava tiyatrosu, basketbol, voleybol, mini futbol ve tenis sahaları gibi tesisler de vatandaşların hizmetine sunulmuş durumda.

Mogan Gölü

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Mogan parkı 600 bin metrekare üzerinde kurulu. Mogan Parkı'nda piknik için ayrılan özel alanlar, kıyı yolu, koşu ve yaya yolları, çocuklar için oyun alanları, özürlü çocuklar için oyun alanlarıı, koşu pisti, tenis kortu, mini futbol sahası ve basketbol sahaları mevcut.

Park içerisinde binicilik merkezi, spor merkezi, Mogan Gölü Araştırma Merkezi, deniz feneri binası, kayıkhane, su deposu, çeşitli kafeteryalar, tenis kortu, kay kay pisti, bisiklet kulübü ve sağlık ünitesi binaları da bulunuyor.

Mogan Gölü’nde 200 ailenin aynı anda yararlanabileceği piknik alanına sahip. Parkta 200 barbekü ve piknik masası ile 50 adet çeşme yer alıyor.

Yorumlar (0)