Ankara'nın yılkı atları kar üstünde görüntülendi

Ankara'ya bağlı Beypazarı ilçesinde grup olarak yaşayan yılkı atları, karla kaplı zeminde beslenmeye çalışırken objektiflere takıldı.

YAŞAM 28.12.2020, 01:11
Ankara'nın yılkı atları kar üstünde görüntülendi

Anadolu coğrafyasında bir dönemler insanların yaz aylarında köy işlerinde çalıştırdıkları, kış aylarında ise yem vermemek adına doğaya bıraktıkları yılkı atları, kışın da fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor.

Beypazarı'nda bulunan yaylalarda grup olarak yaşamlarını devam ettiren yılkı atları, havaların soğuması ile birlikte aç kalmamak adına tarım arazilerine ve ovalara iniyor.

Karla kaplı zeminde beslenirken objektiflere takılan yılkı atları, Ankaralı vatandaşlar tarafından cep telefonları ile kayda alındı.

"Onları izlemek insanı rahatlatıyor"

Karaşar Mahallesi'nde ikamet edenlerden Mehmet Kaytanbıyık, evlerinin önüne kadar gelen yılkı atlarına yiyecek bir şeyler verdiğini kaydetti.

Yaylaların farklı alanlarında yaşamlarını sürdüren yılkı atlarının sayılarının gittikçe arttığına işaret eden Kaytanbıyık, "Kışın aç kaldıklarında tarım arazilerine ve ovalara inen yılkı atları, yazın havalar ısınınca ormanların yüksek bölgelerine gidiyor. Gerçek anlamda çok dinamik ve atik hayvanlar. Onları koşarken görmek insana huzur veriyor." ifadelerini kullandı.









 

Yorumlar (0)