Ankara'da sel, Eskişehir'de yağmur duası!

Başkent Ankara'da yaşanan sel felaketi, hayatı durma noktasına getirdi. Eskişehir'in İnönü ilçesinde toplanan yaklaşık 3 bin kişi ise yağmur duasına çıktı.

YAŞAM 13.06.2022, 14:06 14.06.2022, 11:55 Hakan Öksüz
Ankara'da sel, Eskişehir'de yağmur duası!

Başkent Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar, su baskınlarına yol açtı. Yağışlar nedeniyle yollar göle döndü, trafik durma noktasına geldi. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Akyurt ilçesini vuran seller nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti.

3 bin kişilik "yağmur ve şükür" duası

Sel felaketleri yaşanan Ankara'nın komşusu Eskişehir'de ise halk yağmur duasına çıktı. Kentin İnönü İlçesinde toplanan yaklaşık 3 bin kişinin "yağmur ve şükür duası" yaptığı belirtildi. İnönü Belediye Başkan Yardımcısı Serhat Hamamcı da etkinliğe katılan isimler arasındaydı.

Yaz aylarında kuraklıkla yüzleşmek istemeyen vatandaşlar, ellerini gökyüzüne açtı. Dutluca ile Aşağıkuzfındık Mahallelerinden gelen vatandaşlar, bağ ve bahçelerin ihtiyaç duyduğu yağmur için dua etti. Daha sonra duaya katılan kişilere yemek ikramı yapıldı.

Akyurt'ta sel felaketi!

Öte yandan başkent Ankara'da yoğun yağışlardan dolayı sel felaketleri yaşanıyor. Akyurt ilçesinde sel nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşların sayısının 3'e yükseldiği belirtildi. Muhammet Şahin (21) ve Mustafa Demirel'in (67) ardından bugün 1 kişi daha can verdi.

İlçede dün akşam saatlerinde başlayan yağışlar, bazı caddelerin göle dönmesine yol açtı. AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ile koordineli şekilde çalışan Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçede meydana gelen selden etkilenenlere yardım etmek için harekete geçti.

Meteoroloji, 42 ile sarı uyarı verdi

Meteoroloji, bugün 42 il için sarı uyarı verdi. Şiddetli yağışların İç Anadolu, Ege'nin iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde etkisini göstereceği aktarıldı. 

Başkent Ankara'da etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle il genelinde ilk ve orta öğretim kurumlarındaki eğitime 1 gün ara verildi. Ankara Valisi Vasip Şahin, kararı sosyal medyadan duyurdu. Vatandaşlara uyarıda bulunan Ankara Valiliği ise yıldırım, sel ve ulaşımda aksama gibi olumsuzlukların yaşanabileceğini bildirdi.

Yorumlar (0)