Ankara’daki selde hayatını kaybeden İlkay Yiğit’in son sözleri yürek burktu

Ankara’yı etkisi altına alan sağanak yağış sonrası sel felaketinde hayatını kaybeden İlkay Yiğit’in cenazesi bugün toprağa verildi.

GÜNDEM 12.06.2022, 16:50 13.06.2022, 12:03
Ankara’daki selde hayatını kaybeden İlkay Yiğit’in son sözleri yürek burktu

Ankara'nın Altındağ ilçesi Tatlar Mahallesi'nde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen selde yaşamını yitiren İlkay Yiğit'in cenazesi, bugün Ankara'da toprağa verildi. Rehabilitasyon merkezi servis sürücüsü olan İlkay Yiğit, sel sırasında kurtulmak için bulunduğu otomobilden inmeye çalışırken, sulara kapılarak hayatını kaybetti.

Şehir merkezinden 3 kilometre uzakta bulundu

AFAD, itfaiye ve JÖAK ekiplerince gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları sonrasında İlkay Yiğit'in cansız bedeni, şehir merkezinden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Mamak Gençlik Kolları İlçe Başkan Yardımcısı olduğu belirlenen İlkay Yiğit'in cenaze törenine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sevenleri, arkadaşları ve ailesi katıldı.

Patronunu arayıp yardım istedi

İlkay Yiğit'in engelli çocukların eğitim gördüğü bir rehabilitasyon merkezinde personel olarak çalıştığını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Mamak Gençlik Kolları İlçe Başkanı Atakan Yılmaz, “Selde hayatını kaybeden vatandaşımız, küçük bir çocuğu eve bıraktıktan sonrasında geri dönmek için o dere yatağından aşağıya iniyor. O sırada sel suları geliyor. Sel etrafını çevirince otomobilin içerisinde mahsur kalıyor. Sel suları daha da yükselmeden önce patronunu arıyor ve yardım istiyor. Daha sonrasında ise yeniden patronunu arayarak ‘Hakkınızı helal edin, ben kurtulamayacağımı zannetmiyorum' diyor. Biz bu yardım isteğini duyduktan hemen sonra olay yerine ulaştık” dedi.

“Bir umutla çalı çırpıya tutunurum diye düşünmüş olabilir”

Arama kurtarma ekiplerinin hemen inceleme başlattığını söyleyen Yılmaz, “Ne yazık ki 2-3 saat içerisinde kardeşimizin cansız bedenine ulaşıldı. Çevredekilerin otomobil sel esnasında savrulmuş. Kardeşimizde arabadan kendini atmış. Belki bir umutla bir çalıya tutunabilirim diye düşünmüş olabilir. Videoda şoför kapısının açıldığını fark ettik ama maalesef kurtaramadık, takdiri ilahi. Her ne söylersek söyleyelim boş. Acımız çok büyük” şeklinde ifade etti.

“Selde kaybetmeden yarım saat önce konuştum”

Selde hayatını kaybeden İlkay Yiğit'le arkadaş olduğunu söylenen İbrahim Balcakoğlu ise, “İlkay'la çok yakın arkadaştık. Selde hayatını kaybetmeden bir yarım saat öncesinde sohbet etmiştik. Onu bu yaşına getiren babasına, annesine ve ailesine teşekkür ediyorum. Mekanı cennet olsun. Çok üzüntülüyüz, arkadaşımızı genç yaşta kaybettik. Gerçekten çok kıymetli bir dosttu. Keşke yaşanmasaydı ama maalesef ölüm hepimizin başına gelecek bir olay. Allah sevdiklerine ve ailesine sabırlar versin. Mekanı cennet olsun” ifadesinde bulundu.

Yorumlar (0)